Viva Las Vegas | #SamenGroeien | Taco Hettema

‘Empower every person and every organisation on the planet to achieve more’, aldus Microsoft. Vertaald in de missie van Vijfhart, #Samen groeien!

 

De laatste dag van Microsoft Inspire is aangebroken (18-07-2018) waarop ik vanmorgen de sessie over Digital Marketing bijwoonde. Het is een workshop die normaal acht uur omvat en nu in één uur is gepropt. Heel veel inhoud, maar verzorgd door een dame die absoluut zorgde voor acceptatie en daarmee was de effectiviteit groot! De sessie begon om 8:30 uur, na het afsluitende feest van gisteren en toch zaten er in de ruimte een man/vrouw of 80. Dit kwam door de spreker, Gail Mercer-Mackay, een begenadigd storyteller die van haar passie (vertellen van verhalen) haar beroep heeft gemaakt en haar bedrijf omheen heeft gebouwd (mercermackay.com). De titel van dit blog geeft al aan dat ik het niet over marketing ga hebben, maar het gaat mij om haar boodschap van vandaag. De kern van haar boodschap was: deel waardevolle informatie, inzichten, onderzoeken, blogs en e-books. De personen waarmee je dit deelt kunnen daar van profiteren, groeien, maar komen ook bij je terug als ze samen met je nog harder willen groeien. Bouw een digitale relatie op waardoor je samen kan groeien.

Inspire is de partner conference van Microsoft en de aftrap van het fiscale jaar. Tijdens deze aftrap worden de speerpunten van het komende jaar gedeeld maar ook teruggekeken naar het afgelopen jaar. Vandaag zijn de cijfers bekend geworden en zoals al werd voorspeld bij de NL business update is Microsoft het afgelopen jaar over de $100.000.000.000 (honderd miljard dus) omzet heen gegaan. Dat is natuurlijk fijn voor Microsoft, maar voor iedere $ die Microsoft omzet zetten de partners een kleine $10 om! De Microsoft partners hebben het afgelopen jaar dus ongeveer $1.000.000.000.000, jawel, 1 Biljard dollar omzet (in het Engels, 1 Trillion). De groei van Microsoft wordt mogelijk gemaakt door de partners en vice-versa, de groei van de partners wordt door Microsoft mogelijk gemaakt.

Goed verhaal, veel nullen, volgend jaar worden er nog meer nullen verwacht. Niet helemaal, de omzet van Microsoft zit inmiddels voor meer dan de helft in de Cloud en daar gaat het inmiddels knellen. Knellen op twee manieren, de kennis van de technieken, toepassingen, services etc. in de Cloud loopt achter (het inmiddels bekende “digital skills gap”) en het gebrek aan voldoende bandbreedte naar de Cloud wordt meer en meer een probleem. Nog een getal, we gaan komend jaar ongeveer 20 ZettaByte aan data genereren, meer dan de mensheid tot nu toe heeft gegenereerd! Die data moet worden verstuurd, verwerkt, gebackuped, weer uit de Cloud getrokken etc, bandbreedte is hier voor nodig, veel bandbreedte!

Nog een paar nullen en dan weer terug naar samen groeien:

Een zettabyte (afgekort ZB) is 1.000.000.000.000.000.000.000 (1021) bytes <https://nl.wikipedia.org/wiki/Zettabyte>

Het vergroten van bandbreedte heb ik niet zoveel invloed op, maar ik heb wel invloed op samen groeien. Ik typeer mezelf regelmatig als een IT’er met een opleidingenspecialisatie, dat is ook de reden waarom ik naar Vijfhart ben gegaan, focus op IT-Opleidingen. Ik ben verantwoordelijk voor de trainingen die we verzorgen en de learning services daar omheen. Als persoonlijke drive zie ik het dan ook om personen te laten groeien. Groeien in kennis, kunde, vaardigheden en gedrag, de juiste leermiddelen op het juiste moment te bieden in de vorm die aansluit bij die persoon om zo iemand effectiever in zijn of haar werk te laten zijn. “Mijn” cursisten te laten groeien, helpen en begeleiden in een wereld die steeds sneller verandert. Als kennispartner bedrijven te helpen in kaart te brengen welke kennis en vaardigheden medewerkers bezitten en in kaart te brengen welke kennis en vaardigheden er nodig zijn voor een nieuwe rol, functie, nieuw team, nieuwe processen, nieuwe diensten!

Over een paar weken ga ik naar Pluralsight live, een beurs over leren en leermiddelen, en eind dit jaar naar Berlijn, naar een learning conferentie, ik zal mijn inzichten blijvend met mijn Linkedin netwerk blijven delen, als er onderwerpen zijn die je wel eens terug zou willen zien, laat het me dan weten, inspiratie van mijn netwerk helpt mij om blijvend te groeien.

Chief Technology Officer @Vijfhart

Onderwerpen
Actieve filters: Wis alle filters
Pageloader
PRIVACY VOORWAARDEN

Jouw persoonsgegevens worden opgenomen in onze beschermde database en worden niet aan derden verstrekt. Je stemt hiermee in dat wij jou van onze aanbiedingen op de hoogte houden. In al onze correspondentie zit een afmeldmogelijkheid