Veranderingen in Java 11 certificering

In maart 2019 heeft Oracle de examens voor Java 11 gereleased. Deze release brengt drie grote veranderingen met zich mee. In deze blogpost gaan we in op deze veranderingen en weet jij waar je rekening mee moet houden als je gecertificeerd Java Programmeur wil zijn.

1) Verschil in levels

Waar er bij de vorige versies nog sprake was van twee certificaten: een OCA level (Java 8, 1Z0-808) en een OCP level (Java 8, 1Z0-809), is er bij Java 11 alleen sprake van de Oracle Certified Professional Java SE 11 Developer certificaat. Om dit certificaat te behalen, moet je twee examens doen. Dit zijn de OCP Java 11 Programmer Part 1 Exam (1Z0-815) en de OCP Java 11 Programmer Part 2 Exam (1Z0-816). Dit betekent dat je twee examens moet halen, om één certificaat te ontvangen.

2) Verandering in topics

Het nieuwe Java 11 Certification Exam is qua moeilijkheidsgraad vergelijkbaar met de oude examens. Maar, de schrijvers van de examenboeken geven aan dat dit een moeilijker examen is. Dit komt doordat er meer gebieden bevraagd worden die deels impliciet bekend worden geacht, maar niet expliciet genoemd worden als exameneisen. Ben je een beginnend Java programmeur? Ons advies is dan om de training Java 11 Programming Language deel 1 en opvolgend de training Java 11 Progamming Language: casus te volgen. Zodra het examenboek voor Java 11 uitgebracht is (verwachting 2020) kun je bij ons ook de examentraining volgen.

3) Vrijstelling met OCA certificaat

Met een OCA certificaat van een eerdere versie heb je vrijstelling voor het OCP Java 11 examen, deel 1. Dus, heb je het OCA 5/6, 7 of 8 (1Z0-850, 1Z0-816, 1Z0-808) certificaat, dan kun je gelijk op voor het OCP Java 11 examen, deel 2 (1Z0-816).

Wil je Java 11 gecertificeerd zijn, dan kun je dat nog steeds in twee examens doen. Het is gemakkelijker om te slagen voor het Java 8 OCA certificaat (1Z0-808) dan voor OCP Java 11 deel 1. Dit komt doordat er een officieel examenboek bestaat ter voorbereiding op het Java 8 OCA examen. Voorlopig ontbreekt die nog voor Java 11 deel 1. Zodra je dit examen hebt gehaald, verwachten we dat examen 1Z0-816 beschikbaar zal zijn. Door je certificering op deze manier aan te vliegen, behaal je twee certificaten: OCA Java 8 Programmer en OCP Java 11 Developer.

Een overzicht

Paul a Prem, senior Software Developer bij Enthuware heeft een overzicht gemaakt om te bepalen welke examens jij moet doen om je OCP Java SE 11 Developer certificaat te behalen.

Java certificering

Dus als je al een OCP examen van Java 6 of later hebt behaald, volsta je met een Java 11 OCP upgrade examen.

Een tip van Marko Draisma, Java Docent bij Vijfhart IT-Opleidingen:

De ervaring leert dat het belangrijk is om je tijd goed in te delen bij het voorbereiden van een Java examen. Probeer hierbij actief te leren: niet alleen doorlezen van theorie en oefenen met proefexamenvragen, maar zelf ook stukjes code schrijven waarin gevraagde begrippen worden aangetoond. Het zal soms aanvoelen als het voorbereiden van een marathon. Maar na afloop kun je dan ook kilometers maken in het schrijven van kwalitatief hoge Java code.

Vrij vertaald van Quora.

Onderwerpen
Actieve filters: Wis alle filters
Pageloader
PRIVACY VOORWAARDEN

Jouw persoonsgegevens worden opgenomen in onze beschermde database en worden niet aan derden verstrekt. Je stemt hiermee in dat wij jou van onze aanbiedingen op de hoogte houden. In al onze correspondentie zit een afmeldmogelijkheid