Uitfasering ITIL v3: alles wat je moet weten

Na de succesvolle lancering van de nieuwe en bijgewerkte ITIL 4, heeft ontwikkelaar AXELOS besloten om de vorige versie van ’s werelds toonaangevende certificering in IT-servicebeheer, ITIL v3, tegen het einde van 2021 stop te zetten.

Hiervoor wordt een gefaseerde aanpak gebruikt, zodat alle klanten genoeg tijd hebben om over te stappen naar de nieuwste versie van het ITIL-Framework. De ITIL v3 Foundation stopt per einde juni 2021, er kunnen vanaf juli 2021 geen trainingen en examens meer worden afgenomen voor deze versie. Het stopzetten wordt gevolgd door de Intermediate, hiervoor kunnen per 1 januari 2022 geen examens meer worden afgenomen.

Klanten kunnen na 1 januari 2022 geen trainingen of examens meer kopen voor ITIL v3. Daarna is er nog wel zes maanden de tijd om het ITIL 4 Managing Professional Transition-examen te boeken. Met de ITIL 4 Managing Professional Transition-module kun je overstappen naar de ITIL 4 Managing Professional certificering.*

*Wanneer je voldoende certificeringspunten (Expert-niveau of minimaal 17 v3-credits) hebt verzameld kun je het overgangsexamen doen.

De bevestigde data voor het stopzetten van ITIL v3 zijn als volgt:
• ITIL v3 Foundation (Engels) stopt per 1 juli 2021
• ITIL v3 Intermediates (Engels) wordt stopgezet vanaf 1 januari 2022
• ITIL 4 Managing Professional Transition examen (Engels) komt te vervallen per 1 juli 2022

ACHTERGROND

Door de jaren heen zijn er verschillende versies van ITIL uitgebracht om up-to-date te blijven met de steeds veranderende wereld. ITIL v3 werd voor het eerst uitgebracht in 2007 en werd bijgewerkt in 2011. ITIL 4 Foundation werd in februari 2019 gelanceerd, en de officiële richtlijnen en examens van de vervolgmodule zijn nu allemaal vrijgegeven.

Margo Leach, Chief Product Officer bij AXELOS: “We hebben sinds de lancering een enorme vraag naar ITIL 4 gezien en de feedback was erg positief. Ik ben verheugd te kunnen zeggen dat een aanzienlijk aantal ITIL v3-experts al gebruik hebben gemaakt van het ITIL 4 Managing Professional Transition-examen dat we vorig jaar hebben gelanceerd. We kondigen nu de beëindiging van ITIL v3 aan om ervoor te zorgen dat iedereen die nog op hun ITIL v3-reis zit, voldoende tijd heeft om hun Intermediate-examens af te ronden, zodat ze de 17 credits kunnen verzamelen die nodig zijn om het ITIL 4 Managing Professional Transition-examen af te leggen.”

Boek nu ook jouw transition en update jezelf met ITIL 4!

Onderwerpen
Actieve filters: Wis alle filters
Pageloader
PRIVACY VOORWAARDEN

Jouw persoonsgegevens worden opgenomen in onze beschermde database en worden niet aan derden verstrekt. Je stemt hiermee in dat wij jou van onze aanbiedingen op de hoogte houden. In al onze correspondentie zit een afmeldmogelijkheid