Twee nieuwe Microsoft fundamentals cursussen in de pijplijn!

Hoewel er momenteel al 35(!) Microsoft Role-Based cursussen beschikbaar zijn, is het einde nog niet in zicht, in tegendeel! Zo zitten er nog vele nieuwe (ruim 12) in de pijplijn. In deze blogposting richt ik mij op twee er van, beiden zogenaamde Fundamentals cursussen.

AI-900 (MICROSOFT AZURE AI FUNDAMENTALS)
Zoals de naam al aangeeft gaat deze cursus over Azure Artificial Intelligence (AI). Tijd van verschijning is vooralsnog onbekend. Naar verwachting zal dit een eendaagse cursus zijn waarin er een overzicht wordt gegeven van wat Azure AI is, doet en kan betekenen voor bedrijven die er mee aan de slag (willen) gaan.

De twee voornaamste doelgroepen zijn:
  • Niet technische IT collega’s zoals sales, HR, projectmedewerkers etc.
  • Beginnende IT pro’s die hen eerste stappen zetten m.b.t. Azure AI en een ‘kapstok’ zoeken.
DP-900 (MICROSOFT AZURE DATA FUNDAMENTALS)
Zoals de naam al aangeeft gaat deze cursus over het Azure Data Platform (DP). Tijd van verschijning is vooralsnog onbekend. Naar verwachting zal dit een eendaagse cursus zijn waarin er een overzicht wordt gegeven van wat Azure DP is, doet en kan betekenen voor bedrijven die er mee (gaan) werken.

De twee voornaamste doelgroepen zijn:
  • Niet technische IT collega’s zoals sales, HR, projectmedewerkers etc.
  • Beginnende IT pro’s die hen eerste stappen zetten m.b.t. Azure AI en een ‘kapstok’ zoeken.
WELKE CURSUS IS VOOR MIJ INTERESSANT?
Goede vraag! In mijn beleving allebei, want:

In het tijdperk van de cloud neemt de omvang van data enorm toe en wordt er ook alles aan gedaan om waarde op basis van diezelfde data te realiseren. Hier speelt AI een voorname rol welke namelijk weer gevoed kan worden door diezelfde data. Aan de andere kant kan een toepassing van AI, aangeduid als Machine Learning (ML), gebruikt worden om al die grote hoeveelheden data te doorzoeken om zodoende waardevolle informatie te achterhalen welke wij  als mens nooit of maar gedeeltelijk zouden vinden.

Kortom, zonder data geen AI en zonder AI/ML geen waarde creatie o.b.v. grote hoeveelheden data! Eigenlijk een soort Yin en Yang. Daarom is het handig om fundamentele kennis ten aanzien van beide onderwerpen te beheersen.

Deze blog is geschreven door Marnix Wolf, product manager bij Vijfhart, en eerder gepubliceerd op www.itducatie.nl


 

Wil je nog meer te weten komen over Microsoft development & beheer?
Neem dan eens een kijkje op onze speciale themapagina. Hier vind je alle trainingen, interessante nieuwsartikelen en handige downloads.

Onderwerpen
Actieve filters: Wis alle filters
Pageloader
PRIVACY VOORWAARDEN

Jouw persoonsgegevens worden opgenomen in onze beschermde database en worden niet aan derden verstrekt. Je stemt hiermee in dat wij jou van onze aanbiedingen op de hoogte houden. In al onze correspondentie zit een afmeldmogelijkheid