Het laatste nieuws over Microsoft Role-Based certificering

Zoals eerder aangegeven in deze blogposting wordt de houdbaarheid van Microsoft Role-Based certificeringen (AssociateExpert & Specialty) teruggebracht van 2 naar 1 jaar.

De datum waarop dit wordt ingevoerd is bekend: 30 juni 2021. Vanaf dan wordt de geldigheid voor nieuwe certificeringen beperkt tot 1 jaar.

VEELGESTELDE VRAGEN

 

WAAROM DOET MICROSOFT DIT?

Reden hiertoe is dat de cloud zo snel verandert, dat de eerder behaalde certificeringen sneller een refresh nodig hebben om relevant te blijven. Door de geldigheid op 1 jaar te zetten wordt dit gerealiseerd, hierdoor is jouw certificaat altijd marktconform.

ZEKER EEN MANIER OM AAN EXTRA GELD TE KOMEN?!

Nee, een renewal kost niks! Dit doe je met behulp van een assessment via Microsoft Learn. De laatste zes maanden van de geldigheid van jouw certificering krijg jij de gelegenheid om het bijbehorende assessment te doorlopen, dit is online en gratis! Wanneer je het assessment haalt, wordt jouw certificaat met een jaar verlengd.

MAAR MIJN HUIDIGE CERTIFICERINGEN ZIJN NU NOG 2 JAAR GELDIG, HOE ZIT DIT?

Dat blijft zo. Het is alleen van toepassing voor nieuwe certificeringen behaald ná 30 juni 2021 (en certificeringen die vernieuwd worden na 30 juni).

Dus wanneer jij na 30 juni 2021 jouw certificering middels een assessment vernieuwd, wordt deze met 1 jaar verlengd, geen 2 jaar.

OEPS! HET ASSESSMENT WAS MOEILIJKER DAN IK DACHT, NIET GEHAALD. WAT NU?

Haal je het assessment niet? Maar zit je nog binnen de zes maanden dat je de renewal moet doen? Dan doe je het assessment nog een keer, net zo vaak tot je het wel haalt.

WAT ALS IK MIJN ASSESSMENT NIET OF NIET OP TIJD HEB GEDAAN?

Doe je het assessment niet? Of is de periode (zes maanden) waarin je het assessment mag doen verlopen? Dan vervalt jouw certificering en moet je opnieuw een betaald examen doen.

IK HEB EEN FUNDAMENTALS CERTIFICAAT, BEN IK DAN OOK EENS PER JAAR AAN DE BEURT?

Nee, het geldt niet voor Fundamentals certificeringen (ook wel 900 trainingen en examens genoemd).

IK WIL MEER WETEN, WAAR KAN IK TERECHT?

Meer weten? Lees dan onder andere deze post en je kunt uiteraard ook contact met ons opnemen.

Hartelijke groet,
Marnix Wolf
Product Manager & docent Vijfhart IT-Opleidingen

Onderwerpen
Actieve filters: Wis alle filters
Pageloader
PRIVACY VOORWAARDEN

Jouw persoonsgegevens worden opgenomen in onze beschermde database en worden niet aan derden verstrekt. Je stemt hiermee in dat wij jou van onze aanbiedingen op de hoogte houden. In al onze correspondentie zit een afmeldmogelijkheid