Startgarantie van de week: DevOps Fundamentals

Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn, zetten we elke week één van onze cursussen met startgarantie in de spotlight. Deze week: DevOps Fundamentals.

Tweehonderd keer snellere software deployment, een dertig keer hogere deployment frequentie en een change succesrate die zestig keer hoger ligt. Klinkt dit jou als muziek in de oren dan is de training DevOps Fundamentals zeker iets voor jou.

Agile en Scrum

De Agile filosofie zorgt ervoor dat personen, teams, afdelingen en organisaties wendbaar zijn en blijven en zich zo continu kunnen aanpassen aan een veranderende omgeving. Binnen de IT wordt Agile werken vaak ingezet voor de ontwikkeling van software en applicaties. In tegenstelling tot de traditionele projectaanpak, waar verandering zoveel mogelijk dient te worden voorkomen, is Agile werken erop gericht om goed in te kunnen spelen op veranderingen. Dit kunnen uitdagingen zijn die tijdens het ontwikkelproces naar voren komen, maar ook veranderende wensen bij de klant spelen hier vaak een rol in.

De termen Scrum en Agile hoor je in organisaties steeds vaker en in verschillende contexten terug. Waar Agile een overkoepelende filosofie is, is Scrum een methodiek binnen deze filosofie. Scrum wordt gekenmerkt door de iteratieve werkwijze, waarbij gewerkt wordt in “sprints”. Dit zijn korte perioden van twee tot maximaal vier weken waarbinnen een werkend (deel)product wordt opgeleverd. Hierdoor krijgt een klant meer inzicht in de voortgang van een project en wordt het voor het Scrum team makkelijker om in te spelen op veranderingen. Een Scrum team bestaat altijd uit een product owner, maakt samen met de klant een lijst van de eisen en taken, een Scrum Master, deze leidt het team en doet de dagelijkse Scrum meeting, en het development team, Naast Scrum heb je ook methoden als DSDM, (R)UP, Extreme Programming (XP) die binnen de Agile filosofie passen.

DevOps

Waar Agile stopt gaat DevOps verder. Waar Agile zich vooral richt op optimaliseren van het development proces, richt DevOps zich op het volledige IT-leveringsproces. Dit maakt DevOps een nog grotere uitdaging om binnen een organisatie te implementeren. Een belangrijke succesfactor hierbij is opleiden, zodat niet alleen de IT-afdeling weet wat het is, maar ook andere afdelingen in ieder geval een begrip hebben van wat DevOps is en vooral wat het belang ervan is en de winst voor de organisatie.

Binnen bestaande organisaties kunnen dit soort veranderingen op veel weerstand stuiten. Uiteindelijk is het veranderen van de manier waarop mensen denken en doen, één van de moeilijkste aspecten om te veranderen. Zeker bij grote bestaande organisaties zal het mantra “we hebben het altijd zo gedaan” nog wel eens voorbij komen. Laat dit je echter niet tegenhouden, maar laat je inspireren door bedrijven als Netflix en Uber die (o.a.) door deze manier van werken in rap tempo de wereld veroveren.

Wil jij ook stappen maken in de manier waarop jij en jouw organisatie werken? Schrijf je dan vandaag nog in voor de cursus DevOps Fundamentals van 17 januari en je bent verzekerd van een plek. Wees er snel bij, want VOL = VOL!

Onderwerpen
Actieve filters: Wis alle filters
Pageloader
PRIVACY VOORWAARDEN

Jouw persoonsgegevens worden opgenomen in onze beschermde database en worden niet aan derden verstrekt. Je stemt hiermee in dat wij jou van onze aanbiedingen op de hoogte houden. In al onze correspondentie zit een afmeldmogelijkheid