PRINCE2Agile® en AgilePM® – wat zijn de verschillen?

In het huidige tijdsgewricht waarin wij leven, hebben we in toenemende mate te kampen met snel veranderende omstandigheden. Ook binnen het uitvoeren van projecten lopen we hierdoor meer en meer tegen uitdagingen aan waarop m.n. de klassieke projectmethodieken onvoldoende antwoord kunnen geven. Hoe zorgen we ervoor dat we voldoende kunnen inspelen op veranderende requirements gedurende het project? En hoe zorgen we ervoor dat we zo goed mogelijk aansluiten op de behoeften van onze eindgebruikers?

In de wereld van de softwareontwikkeling is al geruime tijd een beweging gaande die hierop antwoord geeft: Agile. Agile zorgt ervoor dat we wendbaar en flexibel zijn en zoveel mogelijk recht doen aan de behoefte van de gebruikers van onze producten. Ook Agile projecten moeten gemanaged worden net als de traditionele (waterval) projecten.

Er zijn twee algemeen geaccepteerde projectmanagement methodieken die zicht richten op het managen van Agile projecten:

  • AgilePM van het Agile Business consortium
  • Prince2Agile van Axelos
Prince2Agile PRINCE2
Een overzicht van de verschillen

Agile

Welke projectmanagement methodiek kies je?

Is jouw organisatie nog onbekend met Agile werken? Dan is AgilePM zeer geschikt. Verdiep je kennis door een van onze Agile trainingen te volgen:

Is jouw organisatie al bekend met Prince2 en wil je ontwikkelingen Agile uitvoeren? Dan is Prince2Agile het meest geschikt.

Geschreven door Wilko van den Engh, trainer bij Vijfhart.

 

Onderwerpen
Actieve filters: Wis alle filters
Pageloader
PRIVACY VOORWAARDEN

Jouw persoonsgegevens worden opgenomen in onze beschermde database en worden niet aan derden verstrekt. Je stemt hiermee in dat wij jou van onze aanbiedingen op de hoogte houden. In al onze correspondentie zit een afmeldmogelijkheid