#PLURALSIGHTLIVE = Talent, inzet, kennis, coaching en mogelijkheden

Samen Groeien deel 2 – #Pluralsightlive

Taco is aanwezig bij Pluralsight Live in Salt Lake City. Elke dag vertelt hij over de insights die hij daar opdoet. 

Vorige maand heb ik als afsluiting van Microsoft Inspire een blog geschreven met als titel Samen Groeien. Hierin daarin schreef ik dit:

Als persoonlijke drive zie ik het dan ook om personen te laten groeien, groeien in kennis en kunde, vaardigheden en gedrag. De juiste leermiddelen op het juiste moment te bieden in de vorm die aansluit bij de persoon. “Mijn” cursisten te laten groeien, helpen en begeleiden in een wereld die steeds sneller verandert. Als kennispartner bedrijven helpen in kaart te brengen welke kennis en vaardigheden ze intern bezitten. Het daarna in kaart brengen welke kennis en vaardigheden nodig is voor een nieuwe rol, functie of nieuw team!

Deze week ben ik in Salt Lake City, bij Pluralsight Live. Een jaarlijks event georganiseerd door één van de grootste video-based Technology learning platformen ter wereld. Het hoofdkantoor zit in Utah, vandaar dat het event hier plaats vindt. Voor degene die Pluralsight niet kennen heb ik 2 statements van de (Plural)site afgehaald. Of bekijk onderstaand mijn vlog.

What is Pluralsight?

As you evolve your career, you need a learning solution that inspires you to create the future. With our platform, you can keep up with the speed of technology, work smarter and faster, and gain in-demand skills in areas like cloud, mobile, security and data. 

The technology learning platform

At Pluralsight, we believe everyone should have the opportunity to create progress through technology and develop the skills of tomorrow. With assessments, learning paths and courses authored by industry experts, our platform helps businesses and individuals close skills gaps in critical areas, innovate faster and deliver on key objectives. 

Tot zover de introductie.

Wanneer ik denk aan factoren om succesvol te zijn in dit leven dan komen een paar dingen naar boven:

  • Talent
  • Inzet en discipline
  • Kennis en vernieuwing
  • Mogelijkheden
  • Coaching

Een topsporter als Christiano Ronaldo heeft absoluut talent. Zonder zijn ijzeren discipline en ultieme inzet zou hij nooit de Ronaldo zijn die hij nu is. Door zijn selectie bij Sporting Lissabon heeft hij de mogelijkheid gekregen de jeugdopleiding te doorlopen, coaching te krijgen van topcoaches en optimaal te trainen. Door de kennis en ervaring die ze daar hebben heeft hij het kunnen doen! Die mogelijkheid kwam voor hem niet vanzelf. Voor diegene die het niet weten, een stukje over zijn afkomst van wikipedia:

Ronaldo is de zoon van Dinis Aveiro, een tuinman, en zijn vrouw Dolores dos Santos Aveiro, een kok. Zijn vader was een alcoholist en verkocht met zijn andere zoon Hugo Manchester United-shirts van Ronaldo om alcohol te kunnen blijven kopen. Hij dronk zich dood toen Ronaldo negentien jaar oud was. Ronaldo was een ongewenst kind en zijn moeder overwoog abortus. In plaats daarvan dronk zij op advies donker bier om vervolgens te rennen totdat ze bijna flauwviel, maar een miskraam bleef uit.[1]

Wat ik heel gaaf vind is dat Ronaldo uitgebreid bestudeerd is om van hem te leren. Waarom is hij nu zo goed? Wat maakt zijn talent? Deze kennis willen ze ook toe passen bij het coachen van nieuwe talenten. Een andere voetbalvergelijking, met dank aan collega Sjoerd, is te zien in een aflevering van ‘De Staat van Oranje, afl 3.’ Kennis is macht: https://nos.nl/l/m/2235531.

To the point.

Ik schrijf mijn blogs over IT Education, net als mijn collega Marnix dat doet via https://www.itducatie.nl/.Ook bij IT-Opleidingen gaat het om talent en het maximale uit talent halen. Dan is het in ieder geval nodig om te trainen, te oefenen, te leren én te doen! Dat is geen eenheidsworst zoals ikzelf vroeger heb ervaren. Het zijn niet meer allemaal hetzelfde boek, dezelfde opdrachten, dezelfde leervormen, zelfde toetsen etc. Wanneer ik kijk naar de manier waarop mijn kinderen op de basisschool en nu allebei ook op de middelbare school opleiding krijgen, dan is dat al veel meer gepersonaliseerd. Extra aandacht voor de toppers, maar ook voor diegene waar het talent niet altijd in leren ligt. De docenten moeten dat kunnen en willen, zij zijn de coaches van ons talent. Het trainingsmateriaal moet goed zijn, de scholen optimaal en iedereen moet de mogelijkheid hebben om te leren goed. Mijn kinderen kunnen kiezen op welke manier ze woordjes leren, doen ze dat ouderwets met een boek of ze hebben 2 verschillende stukken software die ze kunnen gebruiken, mogen ze zelf kiezen wat ze fijn vinden of wat voor ze werkt, maar ook hierbij worden ze wel begeleid door een mentor!

Ik geloof in blended leren, in het bereikbaar maken van verschillende vormen van leermaterialen, van leervormen, maar dat is niet voldoende.

Het coachen van talent, helpen bij optimale inzet en discipline. De juiste kennis aanreiken en vanuit ervaring talent verder helpen, daar kan het verschil gemaakt worden. Dan moet dat talent het nog steeds zelf doen, ik kan uren voetbal kijken op TV, heb ik het talent en de discipline niet dan word ik daar niet beter van! Er zit nog steeds een uitdaging bij e-learning. ‘Hier heb je 80 uur video’s, succes ermee en ik hoor wel wanneer je klaar bent’. Dat is niet voldoende. Net zo min het voldoende is om tegen mijn zoon te zeggen: ‘Hier heb je een geschiedenisboek, eind van het jaar moet hij uit zijn’.

Wat we van topsport kunnen leren is dat leren topsport is, talent, inzet en discipline, kennis en innovatie, mogelijkheden en zeker de coaching zorgt voor maximaal rendement uit talent!

Nog even naar de mogelijkheden, een van de sprekers op Pluralsight live is Malala Yousafzai, de jongste winnaar van de Nobelprijs voor de vrede die ze heeft verdient voor haar werk voor opleiding voor vrouwen en kinderen in Pakistan waar de Taliban het verboden had voor meisjes om naar school te gaan. De rijkdom aan mogelijkheden die wij hebben om te leren moeten we delen en gelukkig zijn daar ook allerlei hele mooie initiatieven voor (onder andere MOOC’s).

Malala Yousafzai

Deze week bij Pluralsight live gaat het over technologie, over leermiddelen, over het succesvol inzetten van talent maar ook over innovatie op het gebied van leren, ik hou jullie op de hoogte! Zie hier de recap van dag 1.

 Taco Hettema. Chief Technology Officer @Vijfhart
Onderwerpen
Actieve filters: Wis alle filters
Pageloader
PRIVACY VOORWAARDEN

Jouw persoonsgegevens worden opgenomen in onze beschermde database en worden niet aan derden verstrekt. Je stemt hiermee in dat wij jou van onze aanbiedingen op de hoogte houden. In al onze correspondentie zit een afmeldmogelijkheid