“Online cursussen halen het niet bij deze Python cursus”

Dennis de Weerd, Technical Application Specialist bij VodafoneZiggo, viel met zijn neus in de boter toen hij startte bij zijn nieuwe afdeling. “In mijn eerste week werd ik meteen door mijn manager uitgenodigd om een de Advanced Python cursus bij Vijfhart te gaan volgen. Even leek het erop dat er geen plek was, maar er kwam toch een plekje vrij. En gelukkig maar, want ik heb enorm veel geleerd en het was echt super interessant. Ik had het niet willen missen.”

Was je al bekend met het programmeren in Python?
“Ik had toevallig al eerder de basiscursus bij Vijfhart gevolgd, dus ik kon mooi aanhaken bij deze gevorderde cursus van Python. Als ik de basiscursus niet had gevolgd, was het ook wel erg lastig geworden. De gevorderde cursus gaat toch wel echt dieper op de materie in en je leert veel meer over geavanceerde onderwerpen zoals multithreading en netwerk sockets.”

Wat heeft je verrast tijdens de cursus?
“Vooral de kwaliteit van het lesmateriaal heeft me enorm verrast. Ik heb weleens eerder online gezocht naar informatie over geavanceerde Python onderwerpen , maar via Google kom je dan toch vaak uit op verouderde informatie of informatie die niet helemaal klopt.

Naast het goede lesmateriaal was ook het hoge kennisniveau van de leraar echt een verademing. Dat maakt het volgen van een cursus zoveel leuker en makkelijker.”

De cursus duurt 4 werkdagen, was dat voldoende om alle leerstof te behandelen?
“Ik ben van nature altijd erg enthousiast en leergierig. Dus eigenlijk vind ik een cursus altijd te kort. Maar als ik realistisch terugdenk aan de week, dan was vier dagen meer dan voldoende. Het tempo ligt best hoog en het is veel leerstof, na een week zit je hoofd echt wel vol.”

Wat had nog beter gekund?
“Zoals gezegd vond ik het een hele goede cursus en een topleraar. Maar als ik dan toch iets moet noemen, dan was de tijd om te oefenen met opdrachten soms net wat te kort. Of ik was er zelf te lang mee bezig, dat kan natuurlijk ook.”

Heb je de opgedane kennis al in de praktijk gebracht?
“Nee eigenlijk nog niet. Maar dat komt ook omdat mijn afdeling vooral met andere programmeertalen werkt zoals PHP.”

Maar je bent door je manager naar deze cursus gestuurd, toch?
“Ja, dat klopt. Het bedrijf wil haar werknemers graag enthousiast houden en omdat Python de afgelopen jaren steeds meer in opkomst is, wilde ze ons ook graag met deze programmeertaal ervaring op laten doen. Het doel is ook wel om de komende jaren Python meer te gaan gebruiken bij nieuwe ontwikkelingen. Dus nu hebben we alvast wat kennis en ervaring opgedaan.”

Zou je in de toekomst weer een cursus bij Vijfhart volgen?
“Jazeker. Ik ben een trouwe klant van Vijfhart en heb al meerdere cursussen bij hen gevolgd. Ik vind het een geweldige partij en ben nog nooit teleurgesteld. Welke cursus ik de volgende keer ga volgen? Geen idee, maar misschien nog een vervolgcursus in PHP of SQL, dat lijkt me wel wat.”

Onderwerpen
Actieve filters: Wis alle filters
Pageloader
PRIVACY VOORWAARDEN

Jouw persoonsgegevens worden opgenomen in onze beschermde database en worden niet aan derden verstrekt. Je stemt hiermee in dat wij jou van onze aanbiedingen op de hoogte houden. In al onze correspondentie zit een afmeldmogelijkheid