OEB, Shaping the future of learning deel 4 – Taco Hettema

The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why….. (Mark Twain)

Op de laatste dag van de OEB mocht ik meedoen in een experiment. In dit experiment gaf Jef Staes in 30 minuten een presentatie over hoe we “Engines of Innovation” moeten en kunnen worden. Dat was niet het experiment, wel dat hij dat deed aan de hand van 22 posters die door 22 mensen op het podium omhoog gehouden werden. Klinkt als een leuke werkvorm, en dat was het ook. Als beloning voor het omhoog houden van deze poster mocht deze mee naar huis genomen worden onder de voorwaarde dat je binnen 2 weken een video over jouw poster zou opnemen en deze delen met Jef Staes. Op die manier ontstaan er 22 video’s, gemaakt door deelnemers aan het experiment en deze video’s komen dan op de website van Jef en vertellen op die manier het verhaal. Didactisch geweldig, gebruik maken van de community en op een moderne manier (met video’s dus) het verhaal delen. Een soort Open Source training, laag in kosten, leerzaam en waardevol voor de deelnemer, maar onder de voorwaarde om het ook weer te delen.

Van 2D smart naar 3D smarts

Het verhaal van Jef was een deel van zijn gedachtegoed dat hij tijdens een eerdere workshop had gedeeld. Het gaat erover dat we van 2D smart (kopiëren en herhalen van instructies) naar 3D smarts moeten gaan waarbij we vanuit Passie en Talent, gebruik makend van alle informatie die te vinden is. Hierbij is social media een belangrijke bron, komen tot actie waarbij we onze hersenen laten werken. Waarbij we nieuwe connecties leggen en dopamine aangemaakt wordt waar we gelukkig van worden!

Ik pak even een paar dingen bij elkaar. Als je werkt en leert vanuit passie en talent, gebruik makend van de overvloedig aanwezige informatiebronnen en je komt tot actie, dan wordt je gelukkig. Daar mist nog 1 element in, zingeving, mensen worden gelukkig als ze kunnen werken en leren en bij kunnen dragen (actie) in een omgeving waarbij ze bijdragen, waar ze achter staan, wat ze belangrijk vinden in het leven (en wat hun naasten ook belangrijk vinden).

2 “bronnen” om dit punt aan te vullen.

Vertellen is nog geen trainen

Vanuit het perspectief van de trainer is het belangrijk om bij het ontwikkelen van trainingen 2 dingen voorop te stellen, “leerlinggericht” en “prestatiegericht” (uit het boek “vertellen is nog geen trainen”). Als een training (en dat is wat anders dan een instructie) gericht is op passie, talent en zingeving van je cursisten en het leidt tot actie, dan heb je een goede training!

Dit wordt jou jaar!

Ik ben een boek van Ben Tiggelaar aan het lezen, “Dit wordt jouw jaar!” waarin hij onder andere schrijft dat je geluk en je gedrag nauw met elkaar zijn verbonden. Niet wat je hebt, maar wat je doet, bepaalt je geluk. Daarnaast staan geld en geluk met elkaar in verband, geld leidt niet tot geluk, maar geluk wel tot geld.

Als je je passie en talent vindt, weet wat voor jou belangrijk is in het leven, je maakt gebruik van een overvloed aan informatie om te leren en je komt tot actie dan wordt je een gelukkige 3D smart.

En hoe zit het dan met die Video? Die komt er aan, dus stay tuned!

Taco Hettema, Chief Technology Officer @Vijfhart

Onderwerpen
Actieve filters: Wis alle filters
Pageloader
PRIVACY VOORWAARDEN

Jouw persoonsgegevens worden opgenomen in onze beschermde database en worden niet aan derden verstrekt. Je stemt hiermee in dat wij jou van onze aanbiedingen op de hoogte houden. In al onze correspondentie zit een afmeldmogelijkheid