OEB, Shaping the future of learning – Dyonne Béatse

De aankomende 3 dagen houd ik je via deze blog op de hoogte van mijn bezoek aan het OEB (Online Educa Berlin). Samen met mijn collega Taco Hettema zijn wij vandaag met de auto afgereisd naar Berlijn om de komende 3 dagen nieuwe kennis tot ons te nemen op het gebied van leren. Ben je nieuwsgierig naar de verhalen en ervaringen van Taco? Lees dan hier zijn eerste OEB blog.

In deze blog neem ik je mee in het thema van het OEB 2018, wat dit thema voor mij betekent en deel ik mijn verwachtingen voor dag 1, de pre-conference workshops.

Wat is het OEB?

Het OEB is “The Global, cross-sector conference and exhibition on technology supported learning and training”. Het thema van 2018 is Learn to Love Learning. Een mooi thema, maar wat betekent het precies? Een muzieknummer en genie die mij inspireerden:

Haddaway zingt in zijn nummer “What is love”; What is love? Baby don’t hurt me, Don’t hurt me, No more. Maar, om te veranderen, móet je pijn ervaren. Denk maar terug aan je kindertijd: je moeder zei nog; niet van de trap rennen. Maar die preek hielp niet, want je bleef het doen. Pas toen je van de trap viel en pijn had ervaren, besloot je om dit niet meer te doen. Pijn is nodig voor verandering.

Albert Einstein zei ooit: “That is the way to learn the most; when you are doing something with such enjoyment that you don’t notice that the time passes.” En dat is in mijn ogen waar leren om draait: doe iets waar je plezier in hebt, waar je gelukkig van wordt. Vandaag had ik een goed gesprek met Taco over dat veel mensen werk doen waar ze heel goed in zijn, maar niet perse gelukkig van worden. Doe jij waar je gelukkig van wordt?

Learn to Love Learning betekent voor mij: Durf je kwetsbaar op te stellen, maak fouten en leer van deze fouten. Blijf trouw aan jezelf en doe waar je gelukkig van wordt. Dan zorgt leren voor die glinstering in je ogen zoals bij het zien van je geliefde (of deze kerstboom in Berlijn).

Workshops

Morgen volg ik twee workshops: 1) How to Create Innovative Learning Spaces & 2) The Future of (e) Learning – A Deep Dive into Future Learning Scenario’s Using Foresight Techniques.

In de eerste workshop verwacht ik nieuwe inzichten te krijgen wat de kenmerken zijn van innovatieve leeroplossingen en wat hier de effecten van zijn. Ook ben ik benieuwd hoe en of deze innovatieve leeroplossingen invloed hebben op de motivatie van lerenden. Met deze nieuwe inzichten kan Vijfhart IT-Opleidingen nog beter innovatieve leeroplossingen ontwerpen om zo nog beter bij de lerende aan te sluiten en de transfer naar de praktijk te bevorderen.

In de tweede workshop gaat het over de laatste trends in leren, ondersteund met technologie, en over de mogelijke effecten dat dit kan hebben op een organisatie. We onderzoeken enkele vooruitkijkende tools dat ons een nieuwe kijk geeft op de toekomst van leren.

Ik kijk uit naar de 1e dag van het OEB en alle nieuwe inzichten die het mij gaat opleveren. Nog een laatste vraag aan jou: Wat betekent Learn to Love Learning voor jou?

Dyonne Béatse

 

Dyonne Béatse, Productmanager @Vijfhart

Onderwerpen
Actieve filters: Wis alle filters
Pageloader
PRIVACY VOORWAARDEN

Jouw persoonsgegevens worden opgenomen in onze beschermde database en worden niet aan derden verstrekt. Je stemt hiermee in dat wij jou van onze aanbiedingen op de hoogte houden. In al onze correspondentie zit een afmeldmogelijkheid