Eerste keer Microsoft-examen? Microsoft-Exam Sandbox!

Productmanager en docent Marnix Wolf is negenvoudig Microsoft Most Valuable Professional en weet (bijna) alles van Microsoft. Met zijn blogposts deelt hij zijn kennis en ervaring. Dit keer: de voordelen van de Microsoft Exam Sandbox

 

Als je nog nooit een Microsoft-examen hebt gedaan, kan het de eerste keer best spannend zijn. Hoewel ik al twee blogpostings over Microsoft-examens heb geschreven, krijg je nog niet echt een gevoel over de manier waarop de vragen worden gesteld. En je hebt nog geen idee hoe de interface eruit ziet en waar je informatie (zoals resterende tijdsduur, totale hoeveelheid vragen etc.) kunt vinden.

Hoewel geen enkele examenvraag open is, bestaat er meer dan meerkeuzevragen  alleen. Denk aan vragen waarbij je bepaalde acties/handelingen in de juiste volgorde moet zetten. Of vragen waarbij meerdere (deel)antwoorden  geselecteerd moeten worden. Of vragen waarbij je in een afbeelding de juiste opties aan moet klikken (zoals bijvoorbeeld in een configuratiescherm).

OPLOSSING: EXAM SANDBOX

Omdat Microsoft de gebruikers gerust wil stellen, is er sinds kort de Exam Sandbox. Deze helpt jou in een gesimuleerde examenomgeving te ontdekken hoe een examen er uit ziet en wat voor soort vragen je kunt verwachten.

En, als kers op de slagroom, raak je meteen vertrouwd met de gebruikersinterface, leer je hoe te navigeren tussen pagina’s en de vragen, welke acties nodig zijn om  de verschillende vraagtypes te beantwoorden, waar belangrijke informatie over het examen zich bevindt (bijv. resterende tijd, resterende vragen, enz.) en hoe je eventueel opmerkingen kunt achterlaten.

Geen verrassingen dus en kun je tijdens het echte examen je 100% focussen op het behalen ervan zonder dat je na moet gaan denken over de interface, of waar je welke informatie kunt vinden.

Doe er je voordeel mee! Zie hier.

AANVULLENDE INFORMATIE

Zie ook deze blogpostings met meer informatie over Microsoft-examens:

  1. Alles wat jij moet weten wanneer jij een Microsoft examen gaat doen.
  2. Alles wat jij moet weten over Microsoft Online examens.

Marnix Wolf
Product Manager & docent Vijfhart IT-Opleidingen

Onderwerpen
Actieve filters: Wis alle filters
Pageloader
PRIVACY VOORWAARDEN

Jouw persoonsgegevens worden opgenomen in onze beschermde database en worden niet aan derden verstrekt. Je stemt hiermee in dat wij jou van onze aanbiedingen op de hoogte houden. In al onze correspondentie zit een afmeldmogelijkheid