LET OP: Wij leveren alle trainingen virtueel uit tot in ieder geval 1 juni

Meer informatie

Nederland scoort slecht met cyberveiligheid, erger dan Bulgarije

In een schifting van het Microsoft Security Intelligence report komt Nederland naar boven als meest onveilige land wat cybersecurity betreft. Securityleverancier Specops Software heeft een analyse uitgevoerd naar cloudprovider-aanvallen op Microsoft Azure, plus maandelijkse infecties met cryptominers, malware en specifiek ransomware. Nederland blijkt hieruit het meest kwetsbaar te zijn voor cybercrime.

De leidende positie van Nederland op de ‘cyberonveiligheidslijst’ van Specops is waarschijnlijk te danken aan het grote aantal inkomende aanvallen op cloudproviders, stelt het bedrijf. Dat grote aantal cloudaanvallen vertoont weer samenhang met het grote aantal Microsoft Azure-accounts in ons land. Uit het Security Intelligence-rapport van Microsoft blijkt dat tussen januari en oktober vorig jaar 16,28 procent van de Nederlandse Azure-accounts te maken heeft gehad met breaches.

Nederland en Oost-Europa

De factor van cloudaanvallen wordt in Specops’ analyse gecombineerd met maandelijkse malware-infecties. Dat laatste omvat specifiek cryptovaluta-ontginnende malware plus ransomware, naast nog algemene malware. Dit levert Nederland een score van 17,64 procent op. Bulgarije staat op de tweede plaats met 17,55 procent. Oost-Europese landen als Belarus (Wit-Rusland), Ukraïne, Bosnië en Herzegovina, Litouwen, en Roemenië volgen dan in de ranglijst.

Frankrijk staat op de achtste plaats, en wordt gevolgd door Hongarije en Kroatië. Puur en alleen naar cloudaanvallen gekeken, staan Nederland en Bulgarije nog op respectievelijk één en twee, maar komen andere landen ‘naar boven’. Zo staat Frankrijk op drie, Groot-Brittannië op vier, Finland op vijf, Duitsland op zes, en Oostenrijk op zeven.

Veiligste landen

De veiligste landen, over het geheel genomen van cloudaanvallen plus malware-infecties, worden aangevoerd door Ierland. Op de tweede plaats van meest cyberveilige landen staat Noorwegen, gevolgd door achtereenvolgens Denemarken, Zwitserland, IJsland, Zweden, België, Luxemburg, Tsjechië en Finland. Nederland scoort wel goed wat betreft de (lage) kans op infecties door cryptominers: slechts 0,02 procent van de computers in ons land hebben te maken gehad met deze vorm van cybercrime.

Bron: https: agconnect.nl

 


WIL JE MEER TE WETEN KOMEN OVER SECURITY?

Bekijk onze speciale security themapagina. Hier vind je alle trainingen, interessante nieuwsartikelen en handige downloads.

Onderwerpen
Actieve filters: Wis alle filters
Pageloader
PRIVACY VOORWAARDEN

Jouw persoonsgegevens worden opgenomen in onze beschermde database en worden niet aan derden verstrekt. Je stemt hiermee in dat wij jou van onze aanbiedingen op de hoogte houden. In al onze correspondentie zit een afmeldmogelijkheid