“Na deze cursus kon ik de volgende dag meteen aan de slag”

Al jarenlang is Gerard Janssen werkzaam in de IT-branche, maar in 2018 heeft hij de stap gezet naar het opzetten van een eigen beleggingsfonds. “Een fantastische uitdaging, maar hierbij kwamen ook aspecten kijken waar ik minder ervaring mee heb. Want hoe vertel je je verhaal, hoe maak je mensen enthousiast en hoe overtuig je ze? Om hier mezelf in te professionaliseren heb ik daarom de cursus Storytelling met impact gevolgd.”

Wat wilde je vooral tijdens deze 2-daagse cursus leren?
“Tijdens het maken van mijn eigen website, merkte ik dat ik het lastig vond om op een kernachtige manier mijn boodschap over te brengen. Zowel in tekst als in video. De eerste video die ik bijvoorbeeld heb gemaakt, duurde 40 minuten. Het was een sterk verhaal, maar veel te lang. Daarom wilde ik tijdens deze cursus vooral leren hoe je kort en krachtig je verhaal vertelt. En dat is gelukt, de video duurt nu nog maar 15 minuten.”

Wat heeft je verrast tijdens de cursus?
“Eigenlijk waren er twee zaken die mij enorm hebben verrast. Ten eerste de docent, Sjoerd Janus, hij was uitermate kundig en zorgde ervoor dat alle cursisten evenveel aandacht kregen. Daarnaast was de cursus erg praktisch ingesteld. Er waren heel veel opdrachten zodat we de theorie direct in de praktijk konden oefenen. Ook kreeg je direct feedback van de docent en de andere cursisten, wat erg leerzaam was.”

Waren de twee dagen voldoende?
“Jazeker, precies goed eigenlijk. Ik denk dat bij een eendaagse cursus je toch essentiële onderdelen niet met elkaar bespreekt en oefent. Maar drie dagen is volgens mij ook niet nodig.”

Wie raad je aan om de cursus Storytelling met impact te volgen?
“Iedereen die bezig is met het maken van een eigen website. Maar het is ook een interessante cursus voor mensen die regelmatig verhalen moeten overdragen aan groepen of voor mensen die willen gaan vloggen. Je leert tijdens deze cursus echt hoe je een verhaal het beste in elkaar zet en overbrengt. En zoals al eerder gezegd was de docent erg deskundig.”

Zou je nog eens een cursus willen volgen bij Vijfhart?
“Ja, ik heb in het verleden ook al vaker een cursus bij Vijfhart gevolgd en zou dat zeker in de toekomst weer doen.”

Onderwerpen
Actieve filters: Wis alle filters
Pageloader
PRIVACY VOORWAARDEN

Jouw persoonsgegevens worden opgenomen in onze beschermde database en worden niet aan derden verstrekt. Je stemt hiermee in dat wij jou van onze aanbiedingen op de hoogte houden. In al onze correspondentie zit een afmeldmogelijkheid