MS-500, einde van een tijdperk

Vijfhart-productmanager en -docent Marnix Wolf is negenvoudig Microsoft Most Valuable Professional en weet (bijna) alles van Microsoft. Met zijn blogposts deelt hij zijn kennis en ervaring. Dit keer: Waarom MS-500 verdwijnt en plaatsmaakt voor gespecialiseerde certificeringen.

In deze blogpost wil ik het met jullie hebben over een belangrijke verandering in de wereld van IT-certificeringen. Zoals je wellicht weet, gaat de MS-500 (Microsoft 365 Security Administration) per 30 juni 2023 met pensioen en komt er geen soortgelijke vervanger voor.

Waarom dan?
Oorspronkelijk waren de MS-500 cursus en het bijbehorende examen een breed opgezet curriculum dat verschillende IT-gebieden besloeg. Sinds de oorspronkelijke ontwikkeling van dit curriculum zijn de afzonderlijke onderwerpen die het behandelde aanzienlijk complexer geworden en hebben ze zich ontwikkeld tot verschillende, afzonderlijke rollen.

Het bleek uiteindelijk niet langer effectief om al deze onderwerpen binnen één certificering aan te bieden, omdat het de cursisten niet optimaal bediende.

Geen directe vervanger? Nee, maar wel iets veel beters!
Daarom heeft Microsoft terecht besloten om de MS-500 te vervangen door drie nieuwe, meer gerichte cursussen:

Microsoft Security Operations Analyst (SC-200)
Microsoft Identity and Access Administrator (SC-300)
Microsoft Information Protection Administrator (SC-400)

Deze drie cursussen zorgen ervoor dat IT-professionals zich kunnen specialiseren in specifieke onderwerpen en rollen, waardoor ze nog beter voorbereid zijn op de uitdagingen van het werken in de hedendaagse complexe IT-omgevingen. Bovendien zijn deze nieuwe cursussen specifieker en relevant, waardoor jouw kennis en vaardigheden beter aansluiten bij de behoeften van werkgevers.

Conclusie
In feite is deze verschuiving in certificeringen een weerspiegeling van de voortdurende groei en evolutie van de IT-sector. Door bij te blijven met deze veranderingen en jezelf voortdurend bij te scholen in de nieuwste technologieën en best practices, vergroot je jouw kansen op succes in je carrière.

Kortom, het afscheid nemen van de MS-500 is een positieve verandering die de weg vrijmaakt voor meer gespecialiseerde certificeringen. Dit zal professionals in de IT-sector helpen om hun kennis en vaardigheden te verdiepen en beter voorbereid te zijn op de uitdagingen van de toekomst.

Dus, als je overwoog om de MS-500 te behalen, is het nu tijd om je te verdiepen in de nieuwe certificeringen en te ontdekken welke het beste bij jouw carrièredoelen past. Succes!

Onderwerpen
Actieve filters: Wis alle filters
Pageloader
PRIVACY VOORWAARDEN

Jouw persoonsgegevens worden opgenomen in onze beschermde database en worden niet aan derden verstrekt. Je stemt hiermee in dat wij jou van onze aanbiedingen op de hoogte houden. In al onze correspondentie zit een afmeldmogelijkheid