Microsoft Inspire, wij zijn er bij! (deel 2)

Vijfhart is te vinden bij Microsoft Inspire in Las Vegas!

In ons voorgaande blog spraken wij al kort over de digitale transitie, waarin veel bedrijven zich momenteel bevinden. Zo ook bij ons. Wij geloven dat de opleider zoals we die nu kennen in de toekomst niet meer bestaat. Door de toenemende snelheid van de digitale ontwikkeling verandert niet alleen de organisatie, maar ook de rol van ons als opleider. Hierdoor zien wij onszelf nu, maar ook zeker in de toekomst als groeipartner.

Doordat wij onszelf positioneren als groeipartner betekent dat wij altijd op zoek zijn naar de beste leerervaring voor IT-professionals. IT is topsport. Hier hoort een andere snelheid en mentaliteit bij dan die er altijd is geweest. Natuurlijk blijven wij IT-trainingen verkopen. Dat is onze core business. Echter richten wij ons met onze nieuwe diensten zoals de Vijfhart Groeimonitor® op de aanwezige competenties van medewerker in een organisatie. Daarnaast is het ook mogelijk om de gewenste competenties per rol of functie te meten. Op deze manier weet je als organisatie ook wat je in huis hebt voor toekomstige uitdagingen en functies. Voor HR lost het o.a. de onderstaande vragen op:

 • Hoe zet ik mijn opleidingsbudget het meest efficiënt in?
 • Welke persoonlijke groeipaden bied ik mijn werknemers aan?
 • Welke competenties hebben we in huis en welke moeten we inhuren / outsourcen?

Door veranderingen die op hoge snelheid plaatsvinden binnen een organisatie, kan de medewerker niet achterblijven. Waar je eerder nog verantwoordelijk was voor één onderdeel binnen het bedrijf, werk je nu ‘agile’ en met ‘scrum’. In plaats van één persoon binnen het team op training sturen, overleggen wij met diverse bedrijven de totale ‘groeicurve’ van het bedrijf. Waar wil je precies naartoe en wat is daar voor benodigd? Op deze manier ontwikkelen wij op basis van input en gewenste outcome een intern ontwikkelplan. Deze start veelal met een DISC assessment, wat wij ook wel ‘kleur bekennen’ noemen. Het geeft intern bewustwording van de diversiteit aan ‘kleuren’ dat aanwezig is én bevorderd de samenwerking met elkaar. Want eerlijk is eerlijk, die collega die nooit een beslissing kan nemen en heel ‘blauw’ blijkt te zijn, begrijp jij ineens veel beter.

Hard Skills zijn de fundering van je werkzaamheden, echter zijn Soft Skills het cement waarmee jij jouw positie als IT’er uitbouwt. Tijdens je dagelijkse werkzaamheden is het namelijk van belang dat je jezelf kan presenteren, in begrijpbare taal kan uitleggen aan de stakeholder waarom voor bepaalde feature wel of juist niet is gekozen en dat je feedback kan geven maar ook ontvangen.

In ons volgende blog nemen wij je graag mee in onze visie op het leren van de toekomst. Heb jij hier al een duidelijke kijk op, of ben jij op basis van dit blog geïnteresseerd in onze diensten? Neem gerust contact met ons op.

  Onderwerpen
  Actieve filters: Wis alle filters
  Pageloader
  PRIVACY VOORWAARDEN

  Jouw persoonsgegevens worden opgenomen in onze beschermde database en worden niet aan derden verstrekt. Je stemt hiermee in dat wij jou van onze aanbiedingen op de hoogte houden. In al onze correspondentie zit een afmeldmogelijkheid