Vijfhart Specials: Microsoft Cloud Workshops

Het afgelopen jaar heeft Microsoft de wereld behoorlijk op zijn kop gezet met de nieuwe Role-Based cerficeringen. Zowel de IT Pro’s zelf als de Microsoft Partners moeten er hard aan trekken om te zorgen dat ze relevant blijven in de zeer competetieve markt. Geen Microsoft Role-Based certificeringen in bezit hebben betekent voor de IT Pro dat ze minder interessant zijn voor de werkgever en voor de Microsoft Partner kan dit zelfs leiden tot het verlies van hen partnerstatus.

Als gevolg hiervan zijn vele IT Pro’s en bedrijven hard aan de slag gegaan om het certificeringen te upgraden naar het nieuwe Role-Based model. Helaas blijkt echter dat de kwaliteit van het bijbehorende lesmateriaal achterwege blijkt. Dit wordt veelal veroorzaakt door de zeer hoge ontwikkelsnelheid van de cloud. Deze is dermate hoog dat het zelfs voor Microsoft zelf nagenoeg onmogelijk is om het lesmateriaal voldoende erop aan te laten sluiten, dit met alle gevolgen van dien.

Vertaling naar de praktijk?

Een ander veel gehoorde opmerking is dat de vertaling van de theorie, gegeven vanuit het Role-Based lesmateriaal – naar de praktijk, veelal een brug te ver is. Als gevolg hiervan worstelen vele IT Pro’s met dezelfde uitdaging: Hoe pas ik het geleerde op een goede, verantwoorde en veilige manier toe bij mijn bedrijf of klanten?

Helaas schiet het lesmateriaal hierbij te kort. Ook omdat helaas datzelfde lesmateriaal ook marketingmateriaal bevat. En wanneer je als IT Pro niet voldoende ervaring hebt, kan het een uitdaging te zijn om feit van fictie te onderscheiden.

Uiteindelijk wil je jouw eindklanten, of deze nu intern danwel extern zijn, zo goed als mogelijk informeren en verder helpen. Jij bent immers de IT Pro en dient vanuit die rol dit zo goed als mogelijk te doen.

‘The Real Deal’

Maar hoe doe je dat? Want de Role-Based trainingen en certificeringen alleen volstaan niet. En er bestaan hier geen ‘short-cuts’. Je kunt meeliften met de meer ervaren collega’s (wanneer die er zijn en überhaupt tijd hebben om je bij te praten). Alleen is de beschikbaarheid van dit soort mensen dun gezaait en zul je iets anders moeten om toch snel, praktisch en pragmatisch op stoom te komen.

De Vijfhart Microsoft Cloud Workshops bieden de IT Pro de ultieme gelegenheid om snel aan de slag te gaan met wat je eerder hebt geleerd. Deze workshops hebben allemaal dezelfde opzet, te weten:

  1. Elke workshop duurt één dag, je bent dus niet meteen een week onbeschikbaar;
  2. Geen marketing mumbo jumbo, maar ‘the real deal’;
  3. Je gaat zelf aan de slag en leert zodoende het geleerde meteen toe te passen;
  4. Er staat een zeer ervaren consultant/trainer voor de groep;
  5. Vandaag geleerd en morgen meteen toepasbaar in jouw praktijksituatie.

De experts

Degenen die deze workshops leveren zijn ervaren consultants die dagelijks met de technologiën werken. Daarbij zijn ze ook gecertificeerd Microsoft Trainer (MCT), waardoor ze ook in staat zijn hen opgedane kennis, ervaring en inzichten op juiste wijze over te brengen.

Hierdoor weet jij zeker dat deze eendaagse workshops jouw tijd waard zijn. Deze experts zullen jouw tijd goed besteden en delen openlijk al hen ervaringen zodat jij bepaalde valkuilen (want die zijn er!), op tijd leert kennen en zodoende weet te vermijden.

Wie zijn de experts en welke workshops geven ze? Een kleine voorstelronde is op zijn plaats.

Chris Hoppenbrouwers

Een zeer ervaren Office 365 consultant en trainer. Bekijk het LinkedIn profiel van Chris Hoppenbouwers. In onderstaande video vertelt hij meer over wie hij is en wat hij doet en waarom hij dit soort workshops geeft.

Dit is de eendaagse workshop die hij geeft: Workshop: Hoe Hou Ik Controle Over De Transitie Naar Microsoft Office 365?

Ivo Uenk

Een zeer ervaren consultant en engineer m.b.t. Azure, Microsoft Intune en Office 365. Bekijk het LinkedIn profiel van Ivo Uenk. In onderstaande video vertelt hij meer over wie hij is en wat hij doet en waarom hij dit soort workshops geeft.

Ivo verzorgt voor ons een drietal eendaagse workshops, te weten:

  1. Hybrid Identities in Microsoft 365/Azure mbv Azure Active Directory;
  2. Modern Endpoint Management in Microsoft 365 mbv Microsoft Intune;
  3. Security in Microsoft 365 mbv Enterprise Mobility + Security (EMS).

Recap

Vijfhart gelooft in #Samengroeien en zoekt dan ook constant naar manieren omdat zo goed als mogelijk uit te dragen en in te vullen.

Deze vier eendaagse workshops zijn hier een goed voorbeeld van. Tot stand gekomen op basis van jullie eigen vragen en feedback. Gelukkig kan Vijfhart gebruik maken van de echte specialisten zoals Chris Hoppenbrouwers en Ivo Uenk om daar op goede wijze invulling aan te geven.

Ik hoop jullie dan ook te mogen verwelkomen op één (of meer) van deze praktische en pragmatische eendaagse workshops!

Graag tot ziens!

Marnix Wolf, Product Manager

 


 

Wil je nog meer te weten komen over Microsoft development & beheer?
Neem dan eens een kijkje op onze speciale themapagina. Hier vind je alle trainingen, interessante nieuwsartikelen en handige downloads.

Onderwerpen
Actieve filters: Wis alle filters
Pageloader
PRIVACY VOORWAARDEN

Jouw persoonsgegevens worden opgenomen in onze beschermde database en worden niet aan derden verstrekt. Je stemt hiermee in dat wij jou van onze aanbiedingen op de hoogte houden. In al onze correspondentie zit een afmeldmogelijkheid