Jeroen de Wolf vertelt over Java ontwikkelingen

Java ontwikkelingen met betrekking tot DevOps.

In mijn voorgaande blog wierp ik een korte blik op mijn achtergrond en de verwachte Java ontwikkelingen. Daarbij zal ook DevOps een steeds belangrijkere rol gaan spelen. Ontwikkelen is niet alleen meer voor programmeurs, maar ook voor testers en beheerders. En met alleen een Java cursus ben je er niet. Voor DevOps moet je ook het ecosysteem snappen. Een handige plaat die ik hierbij gebruik is hieronder weergegeven:

Alles begint met een plan. Dit leidt tot het ontwikkelen van code die onder versiebeheer wordt geplaatst. Deze actie triggert een build- of orchestration- server die de code vervolgens aanbiedt aan een kwaliteitsanalyse, een build maakt van de code, de code runtime test, en tenslotte de code deployed naar de doelomgeving. Ieder bedrijf gebruikt andere tools om dit plaatje in te vullen. Bovengenoemde tools zijn de veelgebruikte. Om een overzicht te krijgen van de diversiteit van Continuous Integration (CI) en Continuous Delivery (CD) tools verwijs ik naar het periodiek system van DevOps tools, van XebiaLabs.

Het werken binnen een dergelijk ecosysteem garandeert dat software continue kan worden gebouwd, geïntegreerd, getest, en ge-deployed op een dagelijkse basis. Deze high-performance manier van werken is al jaren bekend bij DevOps bedrijven als NetFlix, Spotify, etc., maar het begint nu ook bij overheden, semioverheden, banken, etc. haar intrede te doen. Een dergelijke omgeving stelt hoge eisen aan de kennis en vaardigheden van mensen.

Hoewel talen Python en R daar al veel mogelijkheden voor worden gebruikt , zorgen de recente ontwikkelingen binnen Java op gebied van concurrency, microservices, en cloud native ervoor dat Java ook de aansluiting kan maken.

Onderwerpen
Actieve filters: Wis alle filters
Pageloader
PRIVACY VOORWAARDEN

Jouw persoonsgegevens worden opgenomen in onze beschermde database en worden niet aan derden verstrekt. Je stemt hiermee in dat wij jou van onze aanbiedingen op de hoogte houden. In al onze correspondentie zit een afmeldmogelijkheid