Java SE 11 Programmer I 1Z0-815 examen beschikbaar!

De eerste dag nadat het examen beschikbaar is besluit Scott Selikoff, auteur van diverse Java best-sellers, zich er aan te wagen. Hoe moeilijk kan het examen zijn? Zijn conclusie; moeilijker dan gedacht!

Wat verandert er aan de nieuwe certificering?

Op het eerste gezicht lijkt het erop dat de Java 11 Programmer I (1Z0-815) en Java 11 Programmer II (1Z0-816) examen sterk gebaseerd zijn op de OCA 8 (1Z0-808) en OCP 8 (1Z0-809) examens. Dat is niet het geval.

De titel Oracle Certified Associate bestaat bij Java 11 niet meer. Je kan je er niet meer voor certificeren door het behalen van één enkel examen. Wil je de titel Oracle Certified Professional: Java SE 11 Developer op je C.V. zetten dan zal je moeten slagen voor de Programmer I én Programmer II examens.

Ben je OCP gecertificeerd voor Java 6, 7 of 8 dan is er een upgrade examen beschikbaar; Java 11 OCP Upgrade (1Z0-817)

Wat is het verschil tussen OCA 8 (1Z0-808) en Java 11 Programmer I (1Z0-815)?

Volgens Scott Selikoff een heleboel! De vragen zijn een stuk ingewikkelder, langer en bevatten meerdere deelvragen waar je antwoord op moet geven. Om een voorbeeld te geven; er zitten vragen tussen met 8 antwoord mogelijkheden waarvan er 3 onafhankelijk van elkaar goed zijn. De methodiek om eerst de foutieve antwoorden weg te strepen is bij deze vragen cruciaal.

Het tweede verschil is dat er in het Programmer I examen veel onderwerpen zitten uit het Java 8 OCP examen. Concurrency, JDBC, en NIO.2 vind je niet terug in het examen. Wel heb je uitgebreide kennis nodig van interfaces, generics, en Java operators. Ook lijkt het erop dat de examentermen bij de Java 11 examens breder en vager zijn dan bij de Java 8 examentermen. Het zijn er meer dan expliciet in de lijst aangegeven. Om een voorbeeld te geven;  == en equals() staan niet in de lijst, maar dat wil niet zeggen dat je ze voor het examen niet hoeft te weten.

Modules, modules en nog eens…

Het Java 11 Programmer I examen bevat nieuwe onderwerpen zoals Project Jigsaw modules. De verwachting was dat er maar een paar vragen over modules zouden gaan. Niet dus! Er zitten heel veel vragen in over modules die aardig de diepte in gaan. Zo dien je naast alle module gerelateerde command line argumenten van java/javac/jdeps/jmod ook de lange en korte command-line flags te kennen. Modules is 1 van de 12 hoofdonderwerpen van het examen, maar het lijkt erop dat ze meer dan 1/12 van de vragen uitmaken. Kennis van modules is essentieel om te slagen voor dit examen.

OCA 8 (1Z0-808) en Java 11 Programmer I (1Z0-815): Wat zijn de overeenkomsten?

Op de toevoeging van modules na zijn de examenonderwerpen zoals door Oracle genoemd redelijk gelijk. Denk echter niet dat een Java 11 versie van het OCA 8 examen is.

Het Java 11 Programmer (1Z0-815) examen samengevat

Het lijkt erop dat Oracle de vragen van Java 8 OCA heeft gebruikt om ze vervolgens gelijk te trekken aan het OCP niveau.  De vragen zijn langer gemaakt zodat ze meerdere antwoorden kunnen bevatten. Daarnaast is er meer diepgang in de vragen. Bij het vorige examen hoefde je alleen 2-3 StringBuilder methods te kennen, bij het Java 11 examen moet je ze bijna allemaal weten. Als laatste is het examen ‘tot de rand’ gevuld met module vragen.

Kortom, het is naast een uitgebreide voorbereiding op het examen ook belangrijk om ervaring op te doen met het Java Platform Module System (JPMS).

Onderwerpen
Actieve filters: Wis alle filters
Pageloader
PRIVACY VOORWAARDEN

Jouw persoonsgegevens worden opgenomen in onze beschermde database en worden niet aan derden verstrekt. Je stemt hiermee in dat wij jou van onze aanbiedingen op de hoogte houden. In al onze correspondentie zit een afmeldmogelijkheid