It’s time to change. Welcome to CloudFest 2018 – dag 1

Deze week ben ik in Duitsland, in Europapark wel te verstaan. Ik hoor je al denken ‘leuk voor jou Taco, dat is een pretpark” Dat klopt! Echter ben ik aanwezig op CloudFest (voormalig World Hosting Days). Ook de hosting wereld gaat met haar tijd mee 🙂 Wat is CloudFest? Kort samengevat staat dit op de site:

It’s Time to Change

Welcome to CloudFest 2018—everything you loved about WHD.global only bigger, bolder, and reflecting the entire cloud ecosystem. It’s a place where partners and attendees become as much a part of the program as the inspiring speakers who take to the stage. CloudFest embraces and celebrates the cloud industry –  it is everything new and exciting in technology and internet innovation. A place where like-minded thinkers and visionaries collaborate to move the cloud industry forward.

Ik verwacht technologie en innovatie, maar ook nieuwe inzichten rondom Hybride Cloud is de breedste zin van het woord. Natuurlijk is Security en Privacy een thema (Edward Snowden zelf gaat spreken!), maar ook zaken als Quantum computing, AI, big data en natuurlijk allerlei transformatie thema’s staan op het programma. Het gaat van harde datacenter techniek en slimme hosting oplossingen tot hybrid cloud management, applicatieontwikkeling en natuurlijk cybersecurity thema’s en oplossingen.

Wat verwacht ik op te steken van deze week? Vijfhart zit in de transformatie van harde IT-opleider (van Oracle via Java naar IT-opleidingen in de breedte) naar groei- en kennispartner waarbij we samen met de klant maximale ondersteuning geven in de transformatie van de klant, van hun business, van de manier waarop de organisatie ingericht is, welke nieuwe rollen er ontstaan en natuurlijk in de verandering die dat van de mensen vergt. Met behulp van profielen die bijvoorbeeld vanuit het e-CF framework of, toegepast op de datacenter wereld, het EPI Data Centre Competence Framework (EPI-DCCF) opgesteld worden kijken naar de competenties die de nieuwe IT’er nodig heeft om zijn of haar werk goed te kunnen blijven doen. Bij die competenties gaat het om vier onderdelen:

  • Hard Skills – de traditionele, in de steeds sneller veranderende wereld bijzonder belangrijke, IT-trainingen
  • Soft Skills – samenwerken, presenteren, communiceren, timemanagement etc. is in deze Agile wereld steeds belangrijker
  • Methodieken – ITIL, Prince, Waterval, Scrum, IPMA, PSM, Agile, AgiFall, SAFE, TOGAF, Archimate, DIA, etc. etc.
  • Leiderschap – er wordt ondernemerschap gevraagd, in ieder bedrijf. Kleine teams die als mini bedrijf fungeren, startup-achtige constructies binnen bedrijven. Met transformation services geven we daar vanuit Vijfhart invulling aan.

Persoonlijk verwacht ik inzicht te krijgen in de transformatie in de datacenter en hosting wereld. Welke technieken, methoden en met name welke veranderende rollen zijn er? Hoe spelen wij in op die verandering en ontwikkelen wij passende producten en diensten om, samen met onze klant, te kunnen groeien. Ik ga dit doen door te kijken en te luisteren naar presentaties, sessies en demo’s (ben in hard en nieren gewoon een nerd met passie voor IT) maar ook door veel te praten met aanwezigen. Er zijn sociale events te over, dus tijd genoeg om te filosoferen en te sparren. Vooraf heb ik naar de lijst met deelnemers gekeken (natuurlijk is daar een app voor 😉 ) en al wat afspraken gemaakt. Voor degenen die dit lezen en in Rust zijn, ik hoop jullie deze week te spreken, voor de andere lezers, ik zal mijn bevindingen deze en volgende week met jullie delen.

Groeten uit Duitsland!

Taco Hettema
Taco Hettema, Chief Technology Officer @Vijfhart

 

Onderwerpen
Actieve filters: Wis alle filters
Pageloader
PRIVACY VOORWAARDEN

Jouw persoonsgegevens worden opgenomen in onze beschermde database en worden niet aan derden verstrekt. Je stemt hiermee in dat wij jou van onze aanbiedingen op de hoogte houden. In al onze correspondentie zit een afmeldmogelijkheid