Infographic: Het verschil tussen ITIL V3 en ITIL 4

IT-diensten gaan allang niet meer over technologie alleen, maar worden steeds complexer. Het gaat erom om de juiste informatie, op het juiste moment, op de juiste plaats te krijgen om zo een goede en veilige bedrijfsvoering te kunnen voeren en daarmee waarde te creëren voor de klant. Om deze toenemende complexiteit en veranderingen in goede banen te leiden zijn gestructureerde methoden en aanknopingspunten nodig om het beheer te stroomlijnen. ITIL is één van de instrumenten om IT-organisaties te ondersteunen.

ITIL 4
Omdat de digitale transformatie in een razend tempo doorzet is er in februari dit jaar een nieuwe editie van ITIL gelanceerd: ITIL 4. De huidige ITIL V3 niveaus blijven tenminste tot juni 2020 beschikbaar.

ITIL V3 versus ITIL 4
Wat zijn de verschillen met ITIL V3 en wat is nieuw? ITIL 4 richt zich meer op hoe de dingen bij elkaar passen en op elkaar aansluiten en minder op de processtappen. Dit wordt gestructureerd rond drie kernonderdelen: het service value system, het four dimension model en de practices. Benieuwd wat inhoudelijk de grootste verschillen tussen ITIL V3 en ITIL 4 zijn? Bekijk dan onze infographic voor een handig overzicht.


Je certificaat opnieuw halen?
Er is best wat veranderd ten opzichte van ITIL V3. Wil jij je certificaat opnieuw behalen en klaar zijn voor de vervolgmodulen in ITIL4? Volg dan de training ITIL 4 Foundation of de training van ITIL V3 naar ITIL 4 bridge. Na de training begrijp je het ITIL 4 servicemanagement framework, ben je in staat om, eventueel met aanvullende zelfstudie, het ITIL 4 examen te doen en kan je de training gebruiken om toe te passen in je dagelijkse werk.

 

_____

Wil je nog meer te weten komen over ITIL?
Neem dan eens een kijkje op onze speciale themapagina. Hier vind je alle trainingen, interessante nieuwsartikelen en handige downloads.

Onderwerpen
Actieve filters: Wis alle filters
Pageloader
PRIVACY VOORWAARDEN

Jouw persoonsgegevens worden opgenomen in onze beschermde database en worden niet aan derden verstrekt. Je stemt hiermee in dat wij jou van onze aanbiedingen op de hoogte houden. In al onze correspondentie zit een afmeldmogelijkheid