Integration Services in SQL Server 2012

In de eerste helft van 2012 zal de nieuwste versie van SQL Server uitkomen. Ook voor Integration Services betekent dat dat er nieuwe en mooie features zijn. De opvallendste wijziging is wel het project deployment model waarbij packages in de SSISDB catalog opgeslagen worden (ipv in MSDB of op het file system). Hierbij hoort het begrip environment en environent variables die ouderwetse configurations vervangen. Daarmee wordt het een stuk makkelijker om een package van buitenaf te sturen met bijvoorbeeld zaken als connection strings.

Minder bekend, maar niet minder mooi, zijn de nieuwe componenten voor CDC (Change Data Capture). Attunity maakt een driver die voor Oracle connections veranderingen in een brontabel op dezelfde manier beschikbaar stelt als dat CDC dat doet voor SQL Server, zonder triggers of andere zaken in de Oracle database. En met de CDC Source en CDC splitter component kunnen we deze data makkelijk consumeren in onze packages. Daarmee zijn incremental loads en slowly changing dimensions makkelijk en efficient te programmeren in SSIS.

Meer weten? Hou de 5Hart site in de gaten. Zodra SQL Server 2012 uitkomt, zullen we met de bijbehorende cursussen komen.

Onderwerpen
Actieve filters: Wis alle filters
Pageloader
PRIVACY VOORWAARDEN

Jouw persoonsgegevens worden opgenomen in onze beschermde database en worden niet aan derden verstrekt. Je stemt hiermee in dat wij jou van onze aanbiedingen op de hoogte houden. In al onze correspondentie zit een afmeldmogelijkheid