‘If something is too good to be true, it’s probably too good to be true’

Na mijn eerste blog over privacy & security, zoom ik nu wat dieper in op het menselijk aspect rondom security. Het probleem bevindt zich namelijk lang niet altijd in de soft- of hardware, maar zit veelal tussen stoel en toetsenbord.

Wie kent het niet, je computer moet wéér updaten. Het liefst stellen wij het allemaal uit naar een ander (nooit) geschikt moment. En al heb je alles up-to-date, dan ontvang je ineens een e-mail van de bank dat zij recentelijk een storing hebben gehad. Het enige dat je maar hoeft te doen is je bankgegevens verifiëren. Hier is geen virusscanner tegen opgewassen. Nu denk jij, dat overkomt mij nooit! Denk dan vooral ook aan de rest van je huishouden. Je dochter van 8 die een spelletje download, waardoor je ineens onderdeel bent geworden van een botnet en je een soldaat bent in de DDoS aanval tegen de belastingdienst en de bank. Laat staan dat je nadenkt het hoe zit het met het delen van je Wifi thuis, gebruik van wachtwoorden, maken van back-ups, gebruik van credit card gegevens online etc.

Beveiliging werkt als een keten, waarbij de zwakke schakel ervoor zorgt dat deze breekt. Bewustwording is dan ook de eerste stap die komt kijken bij security. Waar kan het misgaan? En stel dat het misgaat, heb ik dan een plan B? Stel,  jij bent één van de gelukkigen onder ons met een goed gevulde digitale portemonnee (crypto munten). Je logt standaard in via Google. Echter is de website waar jij normaal altijd inlogt, nu een nagemaakte site die hoog in de zoekresultaten komt door ingekochte reclame bij Google. Jij logt nietsvermoedend in en vervolgens slaat de bende zijn slag door je portemonnee leeg te halen.

Doordat het aantal banen waarbij ‘digitale skills’ benodigd zijn richting de 80% gaat, is de keten van beveiliging ook groter. De bewustwording start bij ‘hoe om te gaan met diverse digitale middelen als computers, laptops, smartphones en tablet en de bijbehorende software’. Daarnaast kom je met je ‘boerenverstand’ ook al een heel eind. Ben jij geïnteresseerd in deze eerste stap? Kies dan voor de Certified Secure Computer User training. Dit is één van de trainingen van EC-Council die wij op termijn aanbieden in Fusion Teach vorm. Vooralsnog kan je kiezen voor de e-learning variant, waarbij je in jouw eigen tempo een half jaar de tijd hebt de training af te ronden. 

Direct contact? Bel ons gerust op tel: 088-5427848 of mail naar info@vijfhart.nl


WIL JE MEER TE WETEN KOMEN OVER SECURITY?

Bekijk onze speciale security themapagina. Hier vind je alle trainingen, interessante nieuwsartikelen en handige downloads.

Tags:
DDoSdigitale skillsEC-CouncilFushion TeachPrivacySecurityTaco HettemaVijfhart
Onderwerpen
Actieve filters: Wis alle filters
Pageloader
PRIVACY VOORWAARDEN

Jouw persoonsgegevens worden opgenomen in onze beschermde database en worden niet aan derden verstrekt. Je stemt hiermee in dat wij jou van onze aanbiedingen op de hoogte houden. In al onze correspondentie zit een afmeldmogelijkheid