Hoe leer jij het liefst in 2020?

De manier waarop IT-professionals over hun vak leren verandert in hoog tempo. Nieuwe content en leervormen geven IT-opleiders meer mogelijkheden dan ooit om je te helpen je kennis te vergroten. Die mogelijkheden leiden ook tot andere verwachtingen. Je kunt klassikaal, online of via blended learning studeren. Dus overal en altijd, in je eigen tempo en met individuele begeleiding. Er is geen reden meer om niet bij te blijven en je kennisniveau op het juiste peil te houden. Ben jij klaar voor de toekomst?

Als opleider staan ons de komende jaren ook de nodige uitdagingen te wachten, zoveel bleek tijdens Microsofts ‘Learning Decoded 2017’-conferentie. Een select aantal Nederlandse opleidingspartners was vorige week uitgenodigd om deze bijeenkomst in het Portugese Lissabon bij te wonen. Tijdens die bijeenkomst hield Cushing Anderson, vice president IT Education and Certification Services bij gereputeerd marktonderzoeker IDC, de aanwezigen een spiegel voor en blikte hij daarnaast vooruit op de transformatie van de markt voor IT-trainingen.

Van klassikaal naar online training

Volgens de IDC-onderzoeker zal de totale omvang van de wereldwijde markt voor IT-trainingen fors toenemen. In 2010 was dit nog $15,6 miljard, in 2020 wordt dit $19,5 miljard, aldus Anderson. De grootste verschuiving vindt plaats in de klassikale trainingen. Volgens IDC daalt het aandeel van deze leervorm van 48,1% (2010) naar 38,9% in 2020. De groei zit hem in diezelfde periode vooral in eLearning content, van 18,6% naar 31% en V-ILT (live online lessen met instructeur), van 12,7% naar 17,9%.

Anderson ziet dit echter niet als het einde van klassikale training. Sterker nog: hij ziet dit als een waardevolle leervorm waarmee IT-trainers zich kunnen onderscheiden. Voorwaarde is dat de kwaliteit van de trainer uitstekend is, net als de individuele begeleiding. Daarnaast zijn er groeikansen door het aanbieden van V-ILT en eLearning, maar klassikale lessen blijven een belangrijke component van het aanbod.

Jullie mening

Wij zijn heel benieuwd in hoeverre IDC’s glazen bol goed functioneert wat de Nederlandse markt betreft. Daarom willen we je vragen om ons antwoord te geven op de volgende vraag;

Wat is je favoriete leervorm?

A. Klassikaal
B. V-ILT (live online met instructeur)
C. Blended learning (deel online, deel klassikaal)
D. eLearning

Laat het ons weten via onze Twitter-peiling. Staat je favoriet er niet bij of wil je ons vertellen waarom je hebt gekozen voor je leervorm? Reageer via actie@5hart.nl, daar worden we blij van.

Onderwerpen
Actieve filters: Wis alle filters
Pageloader
PRIVACY VOORWAARDEN

Jouw persoonsgegevens worden opgenomen in onze beschermde database en worden niet aan derden verstrekt. Je stemt hiermee in dat wij jou van onze aanbiedingen op de hoogte houden. In al onze correspondentie zit een afmeldmogelijkheid