Hoe DISC je DevOps team laat excelleren

Soft Skills spelen een steeds grotere rol in de snel veranderende wereld van vandaag. Agile werken maakt communicatieve vaardigheden steeds belangrijker en zelfs onmisbaar.

Vaak zien we dat de teams die cursussen op het gebied van Agile of DevOps hebben gevolgd, grote stappen zetten. Maar, we zien ook vaak dat niet altijd alle problemen zijn opgelost na het volgen van één methodieken cursus. Het doel van DevOps is om versneld beter passende software producten en diensten te kunnen produceren. Hierdoor ligt de nadruk op samenwerking en communicatie tussen software engineers en andere IT specialisten. En dit zorgt vaak voor wrijving..

Inzicht in je eigen communicatiestijl en die van de ander

De basis van goede communicatie ligt in het kennen van jezelf, het begrijpen van anderen en het bewust zijn van de impact van je acties en gedrag op anderen. Het ingewikkelde van communicatie is dat je niet weet wat de ander denkt, voelt of bedoelt. Hierdoor interpreteer jij de boodschap op jouw manier, vanuit jouw referentiekader. Hoe gemakkelijk zal het zijn als je weet wat de voorkeursstijl van communiceren is van je teamgenoten?

De DISC analyse kan je hierbij helpen.  

“DISC is meer dan iemand een kleurtje toekennen”

Met de DISC analyse krijg je inzicht in jouw gedrag. Je gedrag is afhankelijk van je voorkeursstijlen. Jouw voorkeursstijl bepaalt de wijze waarop je reageert, communiceert en naar jezelf en naar de ander kijkt. Vaak zie je dat een verschil in voorkeursstijl een oorzaak zijn van onbegrip en gedoe.

DISC

DISC meet door middel van een vragenlijst diverse aspecten. Dit resulteert in vier hoofdstijlen:

D    Hoe je omgaat met problemen en uitdagingen.

I    Hoe je anderen beweegt en overhaalt tot jouw standpunt.

S    Hoe je omgaat met (relationele) veranderingen in jouw omgeving.

C    Hoe je omgaat met regels, details en procedures.

In ieder mens zien we in meer of mindere mate de vier basisstijlen terug. Vaak hanteren we in verschillende contexten verschillende stijlen.

DISC FACTOR

Ben jij nieuwsgierig wat jouw communicatiestijl is? Doe dan de mini-quiz.

Wat levert de DISC op voor mijn DevOps team?

Door het invullen van een DISC analyse met de medewerkers in het team, krijgen de medewerkers inzicht in hun eigen communicatiestijl en dat van de ander. Vaak zien we dat er een “ah” moment ontstaat; Dat conflict met een collega laatst is opeens te verklaren. De opgedane inzichten door een DISC analyse dragen bij aan een productief en krachtig team.  

Wil jij je team beter laten excelleren? Bekijk dan hier de DISC workshop.

Vijfhart is officieel gecertificeerd door DISC Factor

 


 

Wil je nog meer te weten komen over DevOps?
Neem dan eens een kijkje op onze speciale themapagina. Hier vind je alle trainingen, interessante nieuwsartikelen en handige downloads.

Onderwerpen
Actieve filters: Wis alle filters
Pageloader
PRIVACY VOORWAARDEN

Jouw persoonsgegevens worden opgenomen in onze beschermde database en worden niet aan derden verstrekt. Je stemt hiermee in dat wij jou van onze aanbiedingen op de hoogte houden. In al onze correspondentie zit een afmeldmogelijkheid