Het grote opleidingsonderzoek 2020

In samenwerking met AG Connect vond het grote opleidingsonderzoek plaats waar wederom interessante ontwikkelingen zichtbaar zijn. Hoe gaat het met de constante druk om bij te blijven binnen de IT-arbeidsmarkt? Vorig jaar voelde nog 56% van de ondervraagden geen druk om bij te blijven, nu overweegt ruim een derde van de IT’ers het vakgebied te verlaten. Dit geldt niet alleen voor IT-specialisten als architecten, ontwikkelaars en beheerders (32%), maar ook voor IT-professionals zoals consultants en adviseurs (31%) en IT-managers (30%).

83% volgde een opleiding, training of cursus

Ondanks dat een grote meerderheid aangeeft in het afgelopen jaar een opleiding, training of cursus te hebben gevolgd, zou ruim de helft daar graag meer tijd aan willen besteden. Vanuit het Salary Survey 2019 van AG Connect is het gebrek aan opleiding en certificering het meest genoemd als oorzaak voor de verslechtering van de arbeidsmarktpositie van IT’ers.

59% van de ondervraagde IT’ers geeft aan ook in 2020 zijn/haar IT-kennis verder te willen verbreden en verdiepen.

Te weinig tijd blijft nummer 1

Met 38% loopt ‘te weinig tijd’ voorop in de voornaamste reden om geen opleiding te volgen. Daarnaast valt op dat een ontoereikend budget de grootste stijger is.

Bekijk onderstaand de eerste resultaten van het opleidingsonderzoek.

Onderwerpen
Actieve filters: Wis alle filters
Pageloader
PRIVACY VOORWAARDEN

Jouw persoonsgegevens worden opgenomen in onze beschermde database en worden niet aan derden verstrekt. Je stemt hiermee in dat wij jou van onze aanbiedingen op de hoogte houden. In al onze correspondentie zit een afmeldmogelijkheid