Gratis #Samengroeien sessie – Hoe maak ik veilig gebruik van de Microsoft clouds (Azure, Microsoft/Office 365)?

Algemeen

Vele bedrijven zijn of gaan over naar de Microsoft cloud (Azure, Microsoft/Office 365). Redenen hiertoe zijn o.a. het nieuwe werken, flexibelere inzet van IT en het ontsluiten van informatie. Op zich allemaal prachtige doelen, maar hoe zorg je dat alles veilig is en blijft? Denk dan met name aan de drie pijlers: Identities, Informatie & Devices.

01 – Identities

Dit begint aan de voordeur, de accounts van de gebruikers, ook wel identity genoemd. Met de cloud hebben de gebruikers – zonder dat ze het zelf weten overigens – veelal twee identities. Een leeft lokaal, on-premise en de andere leeft in de cloud. Hoe zorg je ervoor dat deze zogenaamde Hybrid Identities goed en veilig blijven werken, zodat de organisatie blijft functioneren en tegelijkertijd kwaadwillenden geweerd worden? Dat de meest gevoelige accounts (c-level accounts, beheeraccounts etc.) extra beveiligd worden en dat verdacht gedrag op tijd wordt ontdekt en automatisch actie op wordt ondernomen?

02 – Informatiebeveiliging

En wanneer de gebruiker eenmaal binnen is, hoe zorg je ervoor dat de informatie alleen daar terechtkomt waar het hoort? Dat er niet per-ongeluk bestanden worden gedeeld met externen of ergens in de cloud wordt gezet wat niet de bedoeling is (Dropbox etc.)? Of erger, dat er bewust geprobeerd wordt informatie naar partijen te laten gaan waar het absoluut niet hoort? Zoals gevoelige informatie doorspelen naar de concurrent? Het nieuwe werken is erg mooi maar grip op waar de informatie is en bij wie, is cruciaal. Een datalek heeft verstrekkende gevolgen en moet dan ook zoveel als mogelijk voorkomen worden.

03 – Devices

Als laatste speelt het device waarmee gewerkt wordt ook een grote rol. De tijd dat er alleen met desktops en laptops werd gewerkt, ligt ver achter ons. Tablets en met name smartphones hebben hen plek verovert en gaan niet meer weg. Daar moet je als organisatie ook iets mee. Deze devices dienen op een veilige manier ingeregeld te worden en van afstand – in het geval van verlies of diefstal – schoongeveegd te kunnen worden. Maar hoe doe je dat? En hoe ga je om met devices die niet van het bedrijf zelf zijn, maar wel gebruikt worden voor bedrijfstoepassingen en -data? Uiteraard kun je dit weigeren maar vroeg of laat zal dat beleid niet stand houden omdat bijvoorbeeld een VIP andere eisen/wensen heeft.

Deze sessie

Gaat over deze drie pijlers en welke tooling/services Microsoft vanuit hen cloud allemaal biedt om er voor te zorgen dat je als bedrijf zijnde veilig en zeker de overstap naar de Microsoft cloud kunt maken, zonder in te boeten op veiligheid. Sterker nog, wanneer goed toegepast zul je zien dat de beveiliging zelfs beter kan worden dan het ooit tevoren was.

Echter, het slim toepassen van alle mogelijkheden is dan wel een pré. In deze sessie vertellen een tweetal experts wat hen ervaringen zijn en welke inzetsgebieden er allemaal zijn voor de verschillende tooling/services die Microsoft vanuit de cloud aanbiedt. Tevens worden er goede praktijkcases getoond en beweegredenen toegelicht waarom er bepaalde (technische) keuzes zijn gemaakt.

Deze sessie is onderdeel van onze #Samengroeien sessies

Vijfhart organiseert maandelijks Gratis #Samengroeien sessies waarin je kennis maakt met de Future Skills binnen IT. We vertalen trends naar interactieve sessies van 1 dagdeel waarin een expert meer zal vertellen over de trend en faciliteren we kennisdeling met andere gelijkgestemde IT professionals.

 


 

Wil je nog meer te weten komen over Microsoft development & beheer?
Neem dan eens een kijkje op onze speciale themapagina. Hier vind je alle trainingen, interessante nieuwsartikelen en handige downloads.

Onderwerpen
Actieve filters: Wis alle filters
Pageloader
PRIVACY VOORWAARDEN

Jouw persoonsgegevens worden opgenomen in onze beschermde database en worden niet aan derden verstrekt. Je stemt hiermee in dat wij jou van onze aanbiedingen op de hoogte houden. In al onze correspondentie zit een afmeldmogelijkheid