4 Redenen om Excel te leren

Excel wordt wereldwijd door meer dan 30 miljoen mensen gebruikt. Het is dan ook de meest gebruikte Office applicatie op kantoor. Werk jij met Excel? Zo ja, ken je alle mogelijkheden van Excel én haal jij alle voordelen uit de applicatie? Nee? Lees dan snel verder. We geven je vier redenen waarom het tijd is om nu te starten met Excel leren.

 1. De doeleinden zijn eindeloos

Excel is voor verschillende doeleinden te gebruiken. Wil je bijvoorbeeld je in- en uitkomsten bijhouden? De boekhouding van je bedrijf bijhouden? Of het verwerken van je enquête? De doeleinden zijn eindeloos.

 1. Het bespaart tijd

Als je slim werkt in Excel, bespaar je veel tijd. Excel kent talloze mogelijkheden om duidelijke overzichten en berekeningen te maken. Als je weet hoe je op de juiste wijze een werkblad opzet, gegevens efficiënt invoert en de basisformules en functies van Excel toepast, kun je de gegevens tot overzichtelijke informatie verwerken. Daarnaast maak je in Excel goede analyses door verschillende tabbladen aan elkaar te koppelen. Daarmee komen we op reden drie om Excel te leren.

Lees meer over tijd besparen met Excel >

 1. Meten = weten

Excel leent zich heel goed voor het verwerken van cijfers. Bijvoorbeeld hoeveel je investering in zonnepanelen je heeft opgebracht. Naast het maken van overzichten kun je de door jouw gemaakte overzichten en analyses visualiseren. Excel is een uitstekende applicatie in een ‘meten=weten tijdperk’.  Maak jouw prestaties zichtbaar met de visualisatie mogelijkheden van Excel.

 1. Het staat beter op je CV

Veel bedrijven gaan ervan uit dat iedereen zijn/haar weg kent in Excel. In de praktijk blijkt dit wel anders te zijn. Veel mensen beschikken alleen over de basisvaardigheden van Excel. Hierdoor kost het opzetten van een simpel overzicht met berekeningen veel tijd. Uit onderzoek blijkt dat veel mensen problemen hebben met het creëren en begrijpen van formules in spreadsheets(1). Als je goed overweg kan met Excel, werk je efficiënter en ben je in staat om cijfers inzichtelijk te maken. Hiermee verhoog je jouw kans om aangenomen te worden voor je nieuwe baan.

Wil jij Excel leren?

We hebben Excel cursussen op verschillende niveaus: van beginner tot gevorderd. Ook is het mogelijk om Excel via verschillende lesmethodes te volgen:

 • Excel cursus klassikaal

Bij de klassikale cursus speelt de interactie binnen de groep een belangrijke rol in het leerproces. Je leert in deze lesmethode ook veel van bedrijfsproblemen en vraagstukken van andere cursisten.

  • Virtueel

Een virtuele training is een reguliere training die je digitaal bijwoont. Via de chat communiceer je tijdens de training met medecursisten.

 • Excel cursus persoonlijk begeleid

Je doorloopt vanuit onze opleidingslocatie zelfstandig de training via mijn.vijfhart.nl. Heb je tijdens het leren vragen? Dan staat de trainer voor je klaar om je verder te helpen.

  • Virtueel

Vanuit huis log je in op mijn.vijfhart.nl waar je de training zelfstandig doorloopt.

 • Excel cursus op locatie

Wil je samen met je team of andere collega’s een Excel cursus volgen? Dan kan dit ook bij jullie op locatie.

 • Excel cursus online

Leer Excel met de lesmethode E-learning. Leer wanneer en waar jij wilt én in je eigen tempo.

Benieuwd naar alle Excel cursussen? Ga naar het overzicht.


WIL JE NOG MEER TE WETEN KOMEN OVER EXCEL?

Bekijk onze special Microsoft Office 365 themapagina. Hier vind je alle trainingen, interessante nieuwsartikelen en handige downloads.

Bronvermelding:

 1. Hendry, D. G. & Green, T. R. G. (1994). Creating, comprehending and explaining spreadsheets: a cognitive interpretation of what discretionary users think of spreadsheet model. International Journal of Human-Computer Studies, 40(6), 1033-1065.
Onderwerpen
Actieve filters: Wis alle filters
Pageloader
PRIVACY VOORWAARDEN

Jouw persoonsgegevens worden opgenomen in onze beschermde database en worden niet aan derden verstrekt. Je stemt hiermee in dat wij jou van onze aanbiedingen op de hoogte houden. In al onze correspondentie zit een afmeldmogelijkheid