Het EPI Datacenter Training Framework

Voor professionals, werkzaam in of rondom datacenters, is er het Datacenter Training Framework. Dit Framework is een geheel van afgestemde trainingen specifiek voor jou als datacenter professional!

Het Datacenter Framework

Het Datacenter Framework is ontwikkeld voor alle partijen welke betrokken zijn bij een datacenter. Het richt zich op alle disciplines binnen een datacenter. Enkele voorbeelden: locatie bepaling, ontwerp en inrichting van een datacenter. Ook processen rondom organisatie en exploitatie van een datacenter komen terug in het framework.

Het Framework bestaat uit drie gedeelten:

  • Technisch
  • Operationeel en bestuurlijk
  • Standaarden

EPI datacenter Training Framework

Datacenter trainingen

Technisch:

  • Certified Data Center Specialist (CDCS): Tijdens deze CDCS training van Vijfhart gaan we dieper in op de techniek van onder andere stroomvoorziening, koeling, bekabeling en (brand)beveiliging.
  • Certified Data Center Expert (CDCE): Een laatste stap waarbij het geleerde uit de eerste twee trainingen wordt toegepast op het uitwerken van een complete business case met betrekking tot de ontwikkeling, implementatie en in bedrijfstelling van een datacenter

Operationeel en bestuurlijk:

  • Certified Data Center Facilities Operational Manager (CDFOM): Deze 3-daagse training behandelt het beheer van datacenter operaties. Voorbeelden: capaciteitsplanning, in- en uit gebruik nemen van equipment, voldoen aan veiligheidsstandaarden en internationale standaarden, omgaan met vendors en incident- en crisismanagement. Ook behandelt de training  het zo eenvoudig, beheersbaar, effectief en efficiënt mogelijk maken en houden van alle uitgevoerde acties.
  • Certified Data Center Risk Professional (CDRP): Deze 2-daagse training richt zich specifiek op de personen die de risico’s in en rondom een datacenter in beeld moeten brengen. Een belangrijk onderdeel in deze training is risico vermindering.

Standaarden:

Ga naar ons nieuwsbericht met daarin het overzicht van datacenter trainingen.

Vendor onafhankelijk

Onze datacenter trainingen onderscheiden zich doordat ze vendor onafhankelijk zijn. Dit betekent dat dat er geen sprake is van een gekleurd verhaal. Volg je een datacenter training bij ons, dan krijg je onafhankelijke en praktische informatie. Dit wordt ondersteund door tal van use cases afkomstig van datacenters uit de hele wereld. Al onze trainingen worden verzorgd in samenwerking met EPI Training. Daarnaast zijn de bijbehorende certificeringen wereldwijd geaccrediteerd door exameninstituut EXIN.

Bezoek onze beursstand

Tijdens IT Infra 2019 hebben we een interessante kortingsactie waardoor jij weer verder kunt groeien. We maken graag kennis met je op 12 november!

Ik wil mij aanmelden voor IT Infra 2019.

Onderwerpen
Actieve filters: Wis alle filters
Pageloader
PRIVACY VOORWAARDEN

Jouw persoonsgegevens worden opgenomen in onze beschermde database en worden niet aan derden verstrekt. Je stemt hiermee in dat wij jou van onze aanbiedingen op de hoogte houden. In al onze correspondentie zit een afmeldmogelijkheid