Een miljard redenen voor datacenters zonder downtime

De economische impact van datacenters op de Nederlandse economie is de laatste tien jaar explosief gegroeid. Inmiddels zijn er niet minder dan 96 datacenters in ons kikkerlandje. Daarmee hebben we naast Schiphol en de Rotterdamse haven een derde hoofdingang voor Europa. Deze digitale snelweg moet dan ook goed onderhouden en vrij van files en ongelukken, lees: downtime, blijven. Er staat tenslotte al meer dan 1 miljard euro op het spel. Dat blijkt uit een onderzoek van de Dutch Datacenter Association (DDA), de branche-organisatie voor commerciële datacenters.

Volgens het rapport stijgt de directe, indirecte en afgeleide economische impact van multitenant datacenters in Nederland dit jaar tot 1 miljard euro. Volgens de DDA is dit nog een voorzichtige schatting. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) berekende recent nog dat de gehele interneteconomie 7,7% bijdraagt aan het Bruto Nationaal Product van Nederland. Het BNP had volgens het CBS een geschatte waarde van 676,5 miljard euro in 2015.

Factor mens en downtime

Datacenters vormen het fundament van deze interneteconomie. Het is dan ook belangrijker dan ooit dat ze voldoen aan de wensen en eisen met betrekking tot beschikbaarheid, capaciteit, veiligheid en efficiëntie van het datacenter. De snel opeenvolgende ontwikkelingen op dit terrein spelen hierbij een belangrijke rol. De kosten van downtime zijn over het algemeen enorm en de invloed van de factor ‘mens’ op het voorkomen ervan groot.

Onze datacenter trainingen onderscheiden zich door vendor onafhankelijk te zijn. Geen gekleurd verhaal, maar alleen inhoudelijke informatie over alle belangrijke onderdelen binnen het datacenter. Onze trainingen worden verzorgd door professionals die betrokken zijn bij het opzetten van datacenters en het uitvoeren van audits bij datacenters over de gehele wereld. De bijbehorende certificeringen zijn wereldwijd geaccrediteerd door exameninstituut EXIN.

Wij voeren de Datacenter trainingen uit in samenwerking met onze partner EPI Training.

Tags:
Data CenterData CentreDatacenterDatacenter trainingdowntimeDutch Datacenter Association
Onderwerpen
Actieve filters: Wis alle filters
Pageloader
PRIVACY VOORWAARDEN

Jouw persoonsgegevens worden opgenomen in onze beschermde database en worden niet aan derden verstrekt. Je stemt hiermee in dat wij jou van onze aanbiedingen op de hoogte houden. In al onze correspondentie zit een afmeldmogelijkheid