Een baan in de IT? Daar weet Bastiaan raad mee!

EHBO – Eerste hulp nodig bij omscholen naar IT? Vraag het Bastiaan!

Het is voor bedrijven bovengemiddeld moeilijk om IT-vacatures gevuld te krijgen. Door reorganisaties en faillissementen steeg de werkeloosheid in juni naar 4,3% en zal wanneer de trend doorzet oplopen naar 7%. Het is mijn persoonlijke missie IT-professionals op te leiden, passend bij de behoefte van het bedrijfsleven. Zo dragen wij als organisatie bij aan het innovatievermogen van Nederland.

Van de WW naar een baan in de IT

Zit je momenteel in de WW en wil jij je laten om- of bijscholen naar de IT? Ontvang tot wel €2.500,- subsidie op een opleiding en vergroot je kans op een baan. Wij werken nauw samen met het UWV en kunnen als dé IT-opleider van Nederland goed inschatten of om- en/of bijscholing naar één van de kansrijke beroepen past bij jou. Op deze manier zetten wij in op omscholing naar een baan met toekomstperspectief.

Om- en bijscholing voor de werkgever

Ook wanneer je geen gebruik maakt van de NOW 2.0 regeling staat om- en bijscholen bij veel bedrijven op de agenda. Zelfs zonder de komst van Corona was de voorspelling van BCG dat wij in 2020 binnen Nederland effectief 50.000 – 55.000 ICT professionals tekort zullen komen. Door Corona is bij veel bedrijven de IT-optimalisatie in een stroomversnelling gekomen, waardoor dit tekort op korte termijn nog moeilijker te vervullen is. Daarnaast hebben helaas veel werkgevers te maken met de zogenaamde ‘Corona-reorganisatie’.

Vanuit Vijfhart bekijken wij altijd wat voor jouw bedrijf de beste oplossing is met betrekking tot jullie om- of bijschool uitvraag. Of het nu gaat om het inzetten van de transitievergoeding bij boventallig geworden personeel of het trainen van Young Professionals.

Subsidieregeling ‘NL leert door’ stopgezet

Vanaf 1 augustus was het mogelijk om kosteloos loopbaanadvies aan te vragen via NL leert door. De 14 miljoen subsidie die het kabinet daarvoor heeft uitgetrokken heeft door de vele aanvragen inmiddels de grens bereikt. Hierdoor kan je via NL leert door geen gratis ontwikkeladvies meer aanvragen. Wil jij je laten omscholen naar de IT of bijscholen binnen je huidige IT-functie? Bij ons kan je al meer dan 36 jaar terecht voor gratis opleidingsadvies.

Wil je informatie ontvangen met betrekking tot jouw om- of bijschool vraagstuk? Neem dan gerust contact met mij op via WhatsApp of bel mij op +31 68 23 51 696. Uiteraard kan je ook heel gemakkelijk je vraag stellen via onderstaand formulier.Onderwerpen
Actieve filters: Wis alle filters
Pageloader
PRIVACY VOORWAARDEN

Jouw persoonsgegevens worden opgenomen in onze beschermde database en worden niet aan derden verstrekt. Je stemt hiermee in dat wij jou van onze aanbiedingen op de hoogte houden. In al onze correspondentie zit een afmeldmogelijkheid