De Kracht van ASM – Oracle Automatic Storage Management

10 Mei werd er door de OGH en Ordina een sessie georganiseerd waar Joel Goodman kwam spreken over EXADATA. Dit was een zeer boeiende sessie en toonde maar weer eens aan dat een goede kennis van GRID Infrastructure,  Real application Cluster en Automatic Storage Management nodig is om EXADATA te kunnen beheren.

Tijdens deze sessie passeerden diverse aspecten de revue. Als eerste werd de hardware besproken met de benodigde ruimte en porten. Later ging Joel verder in op de benodigde kennis en noemde een aantal voorbeelden. Wat daarbij op veel is dat Joel Goodman diverse keren meldde dat vooral goede kennis van ASM nodig is.

Wellicht overbodig te melden is dat Exadata op dit moment alleen gebruik kan maken van ASM. Zo gaf hij aan dat men vaak external redundancy diskgroupen gebruikt omdat de redundancy al op storage level wordt verzorgt en daarvoor normal redundancy diskgroupen niet nodig zijn. Maar dat is voor Exadata geen optie is. Daar moet men minimaal normal redundand diskgroupen kiezen, waarbij men een system_dg, data en reco diskgroup krijgt.

Ook kwam de ruimte verdeling van de cells aan bod tijdens de sessie.

Om goed te kunnen begrijpen wat de verschillen zijn tussen external,normal en high redundancy maar ook de impact van failgroupen en de keuzes die gemaakt moeten worden is dus een gedegen kennis van Automatic Storage Management nodig. Bij Vijfhart hebben we al enige tijd een 3 daagse Automatic Storage Management training die de ins en outs van ASM bespreken.

Voor de Real Application Cluster trainingen kan men hier terecht.

In juni en november staan er Oracle ASM trainingen gepland, andere data zijn op aanvraag mogelijk!

De avond van Joel Goodman werd om 22:00 afgesloten, de planning was 21:00, het uitlopen van de avond met 50% van de tijd gaf maar weer eens aan hoe interessant de topic Exadata is. Joel gaf op 10 en 11 Mei ook een 2 daagse workshop Exadata and Database Machine workshop in Nederland.

Onderwerpen
Actieve filters: Wis alle filters
Pageloader
PRIVACY VOORWAARDEN

Jouw persoonsgegevens worden opgenomen in onze beschermde database en worden niet aan derden verstrekt. Je stemt hiermee in dat wij jou van onze aanbiedingen op de hoogte houden. In al onze correspondentie zit een afmeldmogelijkheid