Datacenters openen deuren tijdens Nederlandse Datacenterdag

Datacenters zijn tegenwoordig verspreid over het hele land te vinden. Waarschijnlijk heeft iedereen er wel een om de hoek. Wat gebeurt er in zo’n datacenter en waar worden data nu eigenlijk opgeslagen?

Voor geïnteresseerde bedrijven met een eigen IT-omgeving openen diverse datacenters door het hele land hun deuren op 17 juni 2015.

Onderzoek naar datacentersector

De Dutch Datacenter Association (DDA), waarin deze datacenters zich hebben verenigd, trapt deze dag af bij Interconnect in Eindhoven. Tijdens deze opening wordt het rapport ‘The state of the Dutch datacenters 2015’ overhandigd aan de Commissaris van de Koning van de provincie Noord-Brabant, Wim van de Donk. Dit onderzoek geeft antwoord op de grootte van de datacentersector, de impact op de economie en de regionale verdeling in Nederland. Het is mogelijk om de uitreiking van het rapport bij te wonen.

Lokaal programma

De datacentersector groeit hard en zorgt daarmee voor nieuwe carrièremogelijkheden. Tijdens deze dag is hier speciaal aandacht voor. Tevens organiseert iedere locatie zijn eigen activiteiten. Zo zijn er bij Previder in Hengelo verschillende presentaties bij te wonen en geven alle deelnemers rondleidingen op hun locatie.

De deelnemende datacenters zijn:

Alblasserdam – Dataplace
Delft – TheDatacentergroup
Ede – BIT
Eindhoven – Interconnect
Gilze-Rijen – Datacenter Global-E
Groningen – Datacenter Groningen
Hengelo – Previder
s-Hertogenbosch – Interconnect
Rotterdam – Bytesnet
Waalwijk – Datacenter Brabant

Geïnteresseerd in deelname aan deze dag?

Meld je aan voor een van de rondleidingen in een datacenter bij jou in de buurt.

Bron: Dutch Datacenter Association

 

Onderwerpen
Actieve filters: Wis alle filters
Pageloader
PRIVACY VOORWAARDEN

Jouw persoonsgegevens worden opgenomen in onze beschermde database en worden niet aan derden verstrekt. Je stemt hiermee in dat wij jou van onze aanbiedingen op de hoogte houden. In al onze correspondentie zit een afmeldmogelijkheid