Datacenter training: data centre foundation certificate

In de onderstaande video bespreken Bastiaan Janssen, CEO van Vijfhart en Marnix Wolf, productmanager voor het datacenter portfolio, het nieuw uitgebrachte Data Centre Foundation Certificate (DCFC). Onderstaand volgt een verkort transcript van deze video.

DCFC is een training die onlangs opnieuw is uitgebracht door EPI en staat voor Data Centre Foundation Certificate. Dit is een tweedaagse training die speciaal ontwikkeld is voor mensen die in en om het datacenter werken, maar niet de diepgaande technische kennis hoeven te bezitten. Je leert in deze training globaal over het datacenter waarin je werkt. Een voorbeeld is bijvoorbeeld dat je niet exact hoeft te weten hoe de ‘stroom’ werkt in het datacenter, maar dat je wel weet hoeveel volt er binnenkomt en waar je op moet letten bij het werken met deze voltage. Uiteraard volg je ook deze datacenter training via een datacenter professional, die daadwerkelijk uit de praktijk komt.

Ben je van plan te starten met een Gouvernance/Operations certificering als Certified Data Centre Facilities Operations Manager (CDFOM), Certified Data Centre Risk Professional (CDRP) of Certified Data Centre Migration Specialist (CDMS) en heb je geen achtergrond die aansluit op het datacenter? Volg dan eerst de de Data Centre Foundation Certificate (CDFC). Op die manier zorg je voor een goede basis om deze certificeringen goed te kunnen volgen.

Trainingsinformatie: Data Centre Foundation Certificate

Het is een tweedaagse training inclusief examen. Het examen volgt niet direct na de training, maar kan je tot één jaar na de training zelf inplannen. EXIN neemt het examen online af en bestaat uit:

  • 40 multiple choice vragen
  • tijdsduur is maximaal 1 uur
  • minimaal 27 correcte antwoorden om te slagen

Je ziet direct na het afnemen van het online examen of je geslaagd bent. Het certificaat blijft vervolgens 3 jaar geldig.

____

Ben je op zoek naar een andere datacentertraining? Bekijk dan ons datacenter trainingsaanbod.

Onderwerpen
Actieve filters: Wis alle filters
Pageloader
PRIVACY VOORWAARDEN

Jouw persoonsgegevens worden opgenomen in onze beschermde database en worden niet aan derden verstrekt. Je stemt hiermee in dat wij jou van onze aanbiedingen op de hoogte houden. In al onze correspondentie zit een afmeldmogelijkheid