Digital Skills, belangrijker dan ooit – CloudFest 2018 deel 2

Gisteravond was “Dutch Night” op het CloudFest, de avond om hier te zijn.

Bastiaan Janssen, CEO van Vijfhart, was speciaal voor deze avond ‘even’ naar Duitsland gereden. Hij was niet de enige. Van de 6500 deelnemers aan CloudFest zijn er 1300 CEO’s en ik heb een aantal van deze CEO’s gesproken. Waar ze voor komen? Om te netwerken, te praten met hun leveranciers, klanten, partners, concullega’s op een manier die alleen maar tijdens zo’n event kan. Open, met een biertje in de ene en een broodje braadworst in de andere hand. Nieuwe contacten opdoen, plannen maken, nieuwe businessmodellen en partnerships bespreken. Daarnaast je gezicht laten zien en luisteren naar waar andere partijen mee bezig zijn, welke kant ze op gaan. Ik zie het als onderdeel van het bepalen van de strategie.

 

Dat geldt ook voor mij. Aan welke producten en diensten hebben de partijen die hier aanwezig zijn, maar zeker ook hun klanten, nu behoefte. In alle gesprekken, of dat nu met een reseller, licentiepartij, hardware leverancier of met iemand van een branchevereniging is kwam één thema naar voren: kennis over tools en software, van beheerpakketten tot (en dat was er één die meerdere malen terug kwam) het goed gebruik van Office (365) is onvoldoende. Applicaties worden niet tot de volle potentie gebruikt (kijk naar de 20+ applicaties in een Office 365 abonnement). De features die wij van 10 jaar geleden nog altijd hanteren zijn onderhand erg inefficiënt in de dagelijkse werkzaamheden. De software die de hardware aanstuurt, beheert, monitort, update, etc., daarvan is de kennis onvoldoende om het optimaal te gebruiken.

 

De conclusie van een eerste avond op Cloudfest is voor mij verassend, ik heb het gehad over “eindgebruikerstraining”.

Training dus voor de mensen die de applicaties, software, tools, producten, hoe je ze ook maar noemt, gebruiken. En dat in de breedste zin van het woord. Over Digital Skills dus, een thema waar ik eerder over heb geschreven. Applicaties, tools, software, super veel ontwikkeling, heel krachtig, veel features en toepassingen, maar ook steeds complexer en daarmee soms remmend voor een organisatie in plaats van versnellend. Nieuw, nee, zeker niet, maar wél actueler dan ooit. Het tekort aan goed personeel neemt toe, waardoor de groei van bedrijven remt. Transformatie van diensten en producten vraagt andere skills. Hou goede mensen aan boord door ze te begeleiden in al die veranderingen, Vijfhart helpt je er graag bij, van Soft Skills en transities tot en met Office trainingen!

 

Groeten uit Duitsland!

Taco Hettema, Chief Technology Officer @Vijfhart

Onderwerpen
Actieve filters: Wis alle filters
Pageloader
PRIVACY VOORWAARDEN

Jouw persoonsgegevens worden opgenomen in onze beschermde database en worden niet aan derden verstrekt. Je stemt hiermee in dat wij jou van onze aanbiedingen op de hoogte houden. In al onze correspondentie zit een afmeldmogelijkheid