Aan de slag met de BI mogelijkheden in Microsoft SQL Server?

Wil je meer uit de huidige Microsoft SQL Server data halen? Ontdek dan de Business Intelligence Suite producten binnen de Microsoft SQL Server omgeving. In deze 5-daagse training leren wij je de basisvaardigheden van SSIS, SSAS en SSRS, waarmee je een volledige BI oplossing neer kunt zetten.

De Business Intelligence Suite producten: SSIS, SSAS en SSRS

De SQL Server Integration Services (SSIS) is een ETL tool waarmee je data kunt overhalen naar een datawarehouse. Tegelijkertijd kun je de data aanpassen aan de eisen van een datawarehouse. Met SQL Server Analysis Services (SSAS) kun je data ontsluiten voor vergaande analyses middels analytische modellen. Reporting Services (SSRS) is de front end tool om de informatie op het juiste moment in het juiste formaat bij de juiste gebruiker te krijgen.

Wat zijn de voordelen van Business Intelligence en wat levert dit op?

 • Alle informatie op een centrale plek
  Bedrijven beschikken over veel data. Met BI breng je alle informatie uit deze data samen, zodat je op detailniveau de data kunt analyseren en de juiste verbanden kunt leggen.
 • Het verhoogt de productiviteit
  Veel bedrijven analyseren gegevens handmatig via Excel. Met BI is dat verleden tijd; een BI tool maakt het mogelijk om data uit verschillende bronnen te raadplegen. Zo heb je realtime een overzicht wat er gebeurt en kun je eenvoudiger verbanden leggen.
 • Kom alles te weten over je huidige klanten
  Met BI krijg je inzicht in de patronen en trends van je klanten. Analyseer bijvoorbeeld aankooptrends, of leg verbanden met verschillende productgroepen.
 • Neem betere beslissingen
  Doordat alle informatie uit de gegevens op één centrale plek staat neem je betere beslissingen. Neem de juiste besluiten op basis van actuele en betrouwbare informatie. .

BI kent nog veel meer voordelen zoals dat je je marketing/sales aan kunt sturen op basis van klantdata en je je KPI’s realtime kunt monitoren. Wil je alle voordelen weten? Neem dan gerust contact met ons op!

Klaar om BI op te zetten binnen Microsoft SQL Server?

Ben jij een Business Intelligence Developer of consultant en wil je een BI oplossing bouwen binnen een Microsoft SQL Server omgeving? Meld je dan nu aan voor deze 5-daagse training om de basisbeginselen van zowel SSIS als SSAS en SSRS te leren, waarmee je een volledige BI oplossing neer kunt zetten. Meer weten? Kijk op de trainingspagina.

 


 

Wil je nog meer te weten komen over Microsoft development & beheer?

Neem dan eens een kijkje op onze speciale themapagina. Hier vind je alle trainingen, interessante nieuwsartikelen en handige downloads.

Onderwerpen
Actieve filters: Wis alle filters
Pageloader
PRIVACY VOORWAARDEN

Jouw persoonsgegevens worden opgenomen in onze beschermde database en worden niet aan derden verstrekt. Je stemt hiermee in dat wij jou van onze aanbiedingen op de hoogte houden. In al onze correspondentie zit een afmeldmogelijkheid