Angular, het is tijd de volgende stap te zetten

Angular is een uitermate populair front-end JavaScript-framework. Het wordt gebruikt bij de overheid (belastingdienst, politie), in de zorgsector (verzekeraars, zorgverleners) en in tal van grote profit- en non-profitorganisaties (bol.com, Nederlandse spoorwegen). Maar Angular is ook alweer enkele jaren oud. Het behoort tot de vaste waarden in front-end-land. Veel developers beschikken inmiddels over basiskennis van dit framework.

Angular, next level

Het is immers een bekend gegeven dat de complexiteit van systemen in de loop der tijd alleen maar toeneemt en nooit afneemt. Angular zelf is buitengewoon geschikt voor dit soort grote toepassingen; bij Google – waar Angular oorspronkelijk vandaan komt – is immers voldoende ervaring met het realiseren van grote tot zeer grote mega-applicaties. Angular biedt out-of-the-box dan ook mogelijkheden om applicaties modulair op te zetten. Er zijn tal van opties voor state management en via de router is complexe routering door de toepassing mogelijk. Het delen van de applicatie kan via zogenoemde guards worden afgeschermd voor degenen die daar niets te zoeken hebben. Echter, ontwikkelaars zullen hiermee bekend moeten raken. Ze weten hoe de eisen waar dergelijke complexe webapplicaties aan moeten voldoen, naar Angular te vertalen.

Brede opzet

Dit is precies het onderwerp van de training Angular Advanced. Hierin ga je in op de architectuur voor grotere applicaties en best practices. De training volgt daarbij de grote lijnen waarin vooral aandacht wordt besteed aan de structuur en concepten waaraan applicaties en componenten moeten voldoen. Uiteraard is er ook voldoende tijd voor hands-on praktijkoefeningen om deze concepten vervolgens in de praktijk te brengen.

Peter Kassenaar

Peter Kassenaar, Trainer @Vijfhart, developer en schrijver.

Onderwerpen
Actieve filters: Wis alle filters
Pageloader
PRIVACY VOORWAARDEN

Jouw persoonsgegevens worden opgenomen in onze beschermde database en worden niet aan derden verstrekt. Je stemt hiermee in dat wij jou van onze aanbiedingen op de hoogte houden. In al onze correspondentie zit een afmeldmogelijkheid