5 vragen aan Mark Farragher over AI en Machine Learning

In deze eerste video van Marnix binnen de categorie ‘5 vragen aan…..’ is Mark Farragher het eerst ‘slachtoffer.’ Hij vertelt op basis van 5 vragen alles over Artificial Intelligence (AI) en Machine learning.

Vraag 1: Wie is Mark Farragher?

Mark is van origine softwareontwikkelaar. In 1995 begon hij aan zijn eerste job als programmeur. Vanaf zijn tiende (!) levensjaar programmeerde hij al op de computer van zijn vader. Inmiddels is hij bijna vijftig en heeft hij diverse rollen binnen de IT vervult; Software ontwikkelaar, Projectleider, Architect, CTO en is hij Founder van 2 Nederlandse startups geweest.

Gezien zijn achtergrond past het te zeggen; ‘Been there, seen everything.’

Vraag 2: Wat doe je precies met Artificial Intelligence (AI)?

Sinds drie jaar bijt Mark zich vast in Artificial Intelligence, ofwel AI. Naar eigen zeggen houdt hij ervan om zich bezig te houden met niches, waar zijn achtergrond Microsoft technologie (.net & C# o.a.) in combinatie met AI heel goed past. Daarnaast heeft hij een eagerness om AI te begrijpen én vervolgens over te brengen op andere geïnteresseerden. Het zal je dan ook niet verrassen dat Mark trainer is.

Vraag 3: Is AI nog altijd een niche in Nederland?

Nederlandse bedrijven hebben last van koudwatervrees. ‘Wij Nederlanders’ kijken veel liever eerst de kat uit de boom, geeft Mark aan. Amerika zit op dit moment met betrekking tot AI op het piekmoment van early majority. Nederland loopt vaak zo’n twee tot drie jaar achter op Amerika en is nu toe aan de eerste adoptie fase (early adopters). De verwachting is dat de vraag naar AI de komende jaren zal toenemen. Als bedrijf behaal je concurrentievoordeel wanneer je ervoor kiest om vroeg in te stappen.

Vraag 4: Heb je een voorbeeld van een AI implementatie die in Nederland is gedaan?

Zeker! Computer vision is het toepassen  van AI bij realtime verwerking van beeld. Eén van Mark zijn cursisten heeft de praktijk test vanuit de training, waarin ze de camera leerde om vormen te herkennen op live beeld toegepast binnen zijn bedrijf. Dit maakt dat het bedrijf nu live kwaliteitscontrole toepast op de metalen ringentjes die ze produceren. De camera monitort live alle producten die op de lopende band liggen en bekijkt dan of ieder ringetje perfect rond is. Als bedrijf hoef je helemaal geen grote investering te doen in AI. Het is veelal een investering in kennis, die het mogelijk maakt met de bestaande technologie de AI implementatie toe te passen.

Vraag 5: Welke training kunnen wij bij je volgen?

Er is een nieuw product sinds november 2019 op de markt: ML.NET. Het is een bibliotheek met zo’n 30 algoritmes die het mogelijk maken machine learning en AI direct toe te passen in het bedrijfsleven. Deze algoritmes zijn al geconfigureerd met optimale instellingen.

Microsoft loop zelf een beetje achter in de ontwikkeling van trainingen op Artificial Intelligence, terwijl ze een scala van AI mogelijkheden die gedeeltelijk in de cloud staan en gedeeltelijk on-premise kan draaien.

Samen met Vijfhart heb ik voor NL.NET een training ontwikkeld (C#/ML.NET machine learning masterclass), waardoor jij nu direct kan leren hoe je met machine learning kan toepassen binnen jouw bedrijf. Deze masterclass duurt 2 dagen, waarin je de basis van ML.NET leert en waarin ik de meest belangrijke algoritmes demonstreer. Het doel van deze training is dat je na deze 2-daagse ML.NET training zélf aan de slag kan met machine learning toepassingen binnen jouw bedrijf.

Onderwerpen
Actieve filters: Wis alle filters
Pageloader
PRIVACY VOORWAARDEN

Jouw persoonsgegevens worden opgenomen in onze beschermde database en worden niet aan derden verstrekt. Je stemt hiermee in dat wij jou van onze aanbiedingen op de hoogte houden. In al onze correspondentie zit een afmeldmogelijkheid