Webinar Instructievideo’s en screencasts maken met PowerPoint

Geef jij (online) trainingen waar je vaak instructie geeft over hoe een programma of applicatie werkt? Dan kun je er ook voor kiezen om deze instructie asynchroon aan te bieden in de vorm van een instructievideo. Dit geeft je meer ruimte om tijdens de training vooral met de verwerking van de instructie aan de slag te gaan. Ook is er zo meer ruimte voor sociale interactie. Na een training is de video altijd terug te kijken. Hierdoor kunnen cursisten zelf het tempo van de instructie bepalen, de instructie op pauze zetten of de video herhaaldelijk bekijken.

Het aanbieden van instructie buiten de training wordt ook wel “Flipping the classroom” genoemd. Met de tools in Office 365 kun je hier prima mee aan de slag. In PowerPoint zit de mogelijkheid om schermopnames (screencasts) te maken of je presentatie van gesproken tekst te voorzien. Vervolgens kun je een opname uploaden en delen binnen je organisatie via videoplatform Stream. In deze webinar maak je hier kennis mee.

Onderwerpen

  • Schermopname maken met PowerPoint
  • Upload de video in Stream
  • Pas de instellingen aan
  • Voorzie een presentatie van gesproken tekst
  • Neem de PowerPoint op
  • Exporteer de presentatie naar video
  • Publiceer de video naar Stream

Wil je meer over PowerPoint weten? Bekijk dan de trainingen PowerPoint Basis en PowerPoint Gevorderd.

Deze webinar is onderdeel van onze Kloppende Vijfhart webinars

Vijfhart organiseert maandelijks Gratis webinars waarin je kennis maakt met de Future Skills binnen IT. In een webinar maak je kennis met het onderwerp. Een expert geeft een presentatie over het onderwerp en geeft jou de mogelijkheid om hier vragen over te stellen. Een webinar is geen mini-cursus of korte training. Kijk hier alle webinars terug.

WAAR EN WANNEER?

  • Deze webinar vindt plaats op vrijdag 25 september
  • Wij starten om 13:30 uur met de webinar en eindigen om 14:30 uur

KIJK DE WEBINAR TERUG

Onderwerpen
Actieve filters: Wis alle filters
Pageloader
PRIVACY VOORWAARDEN

Jouw persoonsgegevens worden opgenomen in onze beschermde database en worden niet aan derden verstrekt. Je stemt hiermee in dat wij jou van onze aanbiedingen op de hoogte houden. In al onze correspondentie zit een afmeldmogelijkheid