Gratis #Samengroeien webinar – Data Science voor BI Professionals

Over Data Science

Een data gedreven organisatie gebruikt data als een voorspellend bewijs voor de bedrijfsstrategie.

Het nemen van beslissingen op basis van datagestuurde inzichten verhoogt de nauwkeurigheid van de resultaten en zorgt voor consistentie in de manier waarop de resultaten worden geïnterpreteerd en teruggevoerd in de organisatie.

Verschillende uitdagingen blijven echter verhinderen dat bedrijven écht data gedreven worden.

Om een data gedreven organisatie te worden is er een steeds groter groeiende behoefte om, naast de bekende business intelligence (BI)-toepassingen als rapporten, dashboards en OLAP, ook Machine Learning, Data Mining, Artificial Intelligence (kortweg: Data Science) toepassingen te ontwikkelen voor én met de gebruikers.

Data Science is de paraplu van technieken die worden gebruikt om inzichten en informatie uit gegevens te halen. Het omvat alles wat te maken heeft met het opschonen, voorbereiden en analyseren van data.

Waar gaat dit webinar over?

In dit webinar gaan we in op de verschillen tussen Business Intelligence, Datawarehousing, Big Data en Data Science en laten we je zien waarom Data Science interessant is en hoe je het als BI Professional praktisch kunt gaan inzetten.

Aan de hand van overtuigende demo’s en verschillende best practices laten we je de nieuwe wereld van Data & Analytics zien. Het is een fundamenteel andere kijk op de inzet van data en gaat voorbij aan de controlerende en beschrijvende kijk op de business.

Data Science zet data om in concurrerende inzichten, voorspelt trends en stimuleert innovaties.

Doel:

  • Inzicht krijgen in de fundamentele rol van Data Science in het datalandschap
  • Herkennen van de verschillen en overeenkomsten met Business Intelligence
  • Bekend zijn met de verschillende varianten van Data Science

Onderwerpen:

  • Data Mining
  • Machine Learning
  • Kunstmatige – /Artificiële Intelligentie
  • Data Science rollen

Doelgroep:

De BI-professional die betrokken is bij het vertalen van data naar beleidsondersteunende informatie en wil weten welke verschillende datavaardigheden er nodig zijn om de achterwaartse kijk op bedrijfsprestaties te transformeren naar voorspellende inzichten.

Wil je meer weten over Data Science en welke (Big)Data vragen je met Data Science op kunt lossen? Schrijf je dan in voor het gratis #Samengroeien Webinar Data Science voor de BI Professional van Ferry Eijgel op donderdag 28 mei a.s. van 10.30-12.00 uur. Dit webinar wordt in samenwerking met onze partner Connected Data Group gegeven.  

Kijk de webinar terug

Onderwerpen
Actieve filters: Wis alle filters
Pageloader
PRIVACY VOORWAARDEN

Jouw persoonsgegevens worden opgenomen in onze beschermde database en worden niet aan derden verstrekt. Je stemt hiermee in dat wij jou van onze aanbiedingen op de hoogte houden. In al onze correspondentie zit een afmeldmogelijkheid