Gratis #samengroeien sessie – DevOps introductie

Altijd al meer willen weten over DevOps? De wereld verandert, ontwikkelingen volgen elkaar in een rap tempo op. Hoe hou je als IT-organisatie binnen deze turbulentie je hoofd boven water? Het is bijna gebruikelijk om daar vanuit een Agile benadering op te reageren. Maar wat is dat dan en hoe doe je dat dan? Veel organisaties omarmen tegenwoordig Scrum als “methodiek” om producten te ontwikkelen. Maar vroeg of laat zal dit product ook gereleased en beheerd moeten worden, hier geeft Scrum geen antwoord op. Er zijn op dit vlak nog veel uitdagingen, immers, het development team heeft een ander belang (verandering) dan de beheerorganisatie (stabiliteit) en hoe zorgen we ervoor dat de kennis van het product wordt overgedragen, zodat het product ook goed en efficiënt beheerd kan worden? Hier kan je de presentatie vinden die Jeroen tijdens de sessie hanteerde.

Vaak leveren deze vraagstukken veel frustratie bij beide partijen op, ook wel de Wall of Confusion genaamd. DevOps probeert hier het antwoord op te zijn.

Wat is DevOps?

Is het een proces, is het een techniek, is het een methodiek? DevOps is het totaal van alle elementen die nodig zijn om ervoor zorg te dragen dat we één team, met één gezamenlijk belang gaan vormen, t.w. verandering die in balans is met stabiliteit. Techniek is daarin maar een beperkt onderdeel en zeker niet HET antwoord. Fundamenteel is dat de cultuur van de organisatie en de mindset van alle medewerkers verandert om dit doel te behalen. Samenwerken in plaats van samen werken. De DevOps introductie sessie laat je kennismaken met alle onderdelen die essentieel zijn voor een succesvol DevOps team.

Deze sessie is onderdeel van onze #Samengroeien sessies
Vijfhart organiseert maandelijks #Samengroeien sessies waarin je kennis maakt met de Future Skills binnen IT. We vertalen trends naar interactieve sessies van 1 dagdeel waarin een expert meer zal vertellen over de trend en faciliteren we kennisdeling met andere gelijkgestemde IT professionals.

 

Onderwerpen
Actieve filters: Wis alle filters
Pageloader
PRIVACY VOORWAARDEN

Jouw persoonsgegevens worden opgenomen in onze beschermde database en worden niet aan derden verstrekt. Je stemt hiermee in dat wij jou van onze aanbiedingen op de hoogte houden. In al onze correspondentie zit een afmeldmogelijkheid