GRATIS #Samengroeien sessie – Wat te denken van Design Thinking?

Wil je antwoord op deze vraag? Schijf je dan nu in voor de gratis #Samengroeien sessie over Design Thinking.

Waarom Design Thinking?

Design Thinking, wat is dat nou eigenlijk?
Een methode – een aanpak – een cultuur – een manier van denken?
Ja, precies: allemaal!

Design Thinking krijgt in de IT steeds meer navolging van professionals die betere oplossingen willen leveren aan hun gebruikers; innovatieve oplossingen voor lastige, slecht te vatten problemen. Eigenlijk dus voor alle problemen waar organisaties heden ten dage van wakker liggen.
Design Thinking berust op twee pijlers: empathie en creativiteit. De voortdurende focus op vroege feedback, prototyping en co-creatie met gebruikers maakt risico’s van innovatie beheersbaar.

De eerste aanzetten voor Design Thinking werden al rond 1945 gegeven door de British Design Council met het ‘Double Diamond’- model. Nadat dit in het begin van deze eeuw werd opgepakt door het Hasso Plattner Institute for Design van de Stanford University werd hun vijf-stappen model populair bij allerlei innovatieve organisaties, met name in de USA. Sinds het verschijnen van ‘Designing for Growth’ in 2011 vindt Design Thinking ook steeds meer toepassing in de IT.

Voor wie?

Design Thinking is van belang voor alle professionals uit business en IT die hun empathie en creativiteit prominent willen inzetten om innovatieve IT-oplossingen te ontwikkelen. Het Design Thinking gedachtegoed sluit zeer goed aan op een Agile aanpak en is daarom een must voor iedereen die met innovatie te maken krijgt.
De d.School van de Stanford University heeft via Youtube allerlei workshops gepubliceerd om hun model onder de aandacht te brengen. Voor wie zich verder in Design Thinking wil bekwamen is er sinds kort een tweedaagse training beschikbaar, gebaseerd op de ‘Designing for Growth’ aanpak.

Doel

In deze sessie leer je de verschillende richtingen binnen Design Thinking kennen en gaan we dieper in op de ‘Designing for Growth’ aanpak die in toenemende mate binnen de IT-wereld wordt toegepast. Door deel te nemen aan deze sessie krijg je een beter inzicht in de toepasbaarheid ervan binnen je eigen organisatie en weet je welke eerste stappen je kunt zetten wanneer je ermee verder wilt gaan.

Deze sessie is onderdeel van onze #Samengroeien sessies

Vijfhart organiseert maandelijks Gratis sessies waarin je kennis maakt met de Future Skills binnen IT. We vertalen trends naar interactieve sessies van 1 dagdeel waarin een expert meer zal vertellen over de trend en faciliteren we kennisdeling met andere gelijkgestemde IT professionals.

Waar en wanneer?

  • De Design Thinking sessie vindt plaats op vrijdag 8 november op onze locatie in Nieuwegein.
  • Aanvang 08:30(koffie/thee) – 12:00 uur.
  • Deze sessie wordt verzorgd door Hans van Loenhoud, een internationaal bekende spreker over dit onderwerp en tevens docent van de A4Q Design Thinking training.
Bekijk de video van de Samengroeien sessie Design Thinking

Onderwerpen
Actieve filters: Wis alle filters
Pageloader
PRIVACY VOORWAARDEN

Jouw persoonsgegevens worden opgenomen in onze beschermde database en worden niet aan derden verstrekt. Je stemt hiermee in dat wij jou van onze aanbiedingen op de hoogte houden. In al onze correspondentie zit een afmeldmogelijkheid