Whitepaper: Hoe blijf je relevant in het digitale tijdperk

Een leven lang leren in Nederland

Hoewel er veel nieuwe technologieën beschikbaar zijn, loopt het groeitempo van de arbeidsproductiviteit terug. Sterker nog, we zijn steeds minder goed in staat om nieuwe technologieën effectief toe te passen. Deze constatering is vooral zorgwekkend omdat de wereld sneller dan ooit digitaliseert. Willen we relevant blijven in het digitale tijdperk, dan hebben we een paradigma verschuiving nodig. Hoewel Nederland in vergelijking met de meeste andere Europese landen relatief goed scoort op het gebied van een leven lang leren, gebruiken we nog steeds niet al het geld dat daarvoor beschikbaar is.

Digitalisering en automatisering veranderen onze manier van werken fundamenteel. Dat zal een vergaand effect hebben op de taken die we uitvoeren en de vaardigheden die we in de toekomst nodig hebben. Onze kennis en vaardigheden worden in een schrikbarend tempo overbodig. Uit onderzoek blijkt dat 25% van de kennis die we nu hebben over twee jaar niet meer relevant is. Veel werknemers volgen op dit moment formele trainingen om vooruit te komen in hun carrière. Maar wie weet moeten we over tien jaar allemaal noodgedwongen opleidingen en trainingen volgen alleen maar om onze banen te behouden.

Zijn we bereid én in staat om de mogelijkheden van een leven lang leren, die onze werknemers en de overheid ons geven, te benutten? Download het whitepaper en ontdek hoe je relevant blijft in het digitale tijdperk.

 

 


 

Wil je nog meer te weten komen over Soft Skills?
Neem dan eens een kijkje op onze speciale themapagina. Hier vind je alle trainingen, interessante nieuwsartikelen en handige downloads.

Onderwerpen
Actieve filters: Wis alle filters
Pageloader
PRIVACY VOORWAARDEN

Jouw persoonsgegevens worden opgenomen in onze beschermde database en worden niet aan derden verstrekt. Je stemt hiermee in dat wij jou van onze aanbiedingen op de hoogte houden. In al onze correspondentie zit een afmeldmogelijkheid