Nieuw!

Vijfhart Groeimonitor®

Vijfhart Groeimonitor®

CIO

Heb ik de juiste mensen in mijn team en zijn zij klaar voor de toekomst?

HR

Hoe zet ik mijn opleidingsbudget het meest efficient in?

Spelen deze vragen in jouw organisatie? Niet zo gek. CEO’s vinden aanpassingsvermogen de belangrijkste factor voor toekomstig succes. Toch maakt 77% (PWC) zich zorgen of de juiste competenties wel aanwezig zijn binnen de organisatie. Speciaal om antwoord te geven op bovenstaande vragen ontwikkelde Vijfhart in samenwerking met EXIN, de specialist op het gebied van e-competenties, de Vijfhart Groeimonitor®.

Van opleider naar groeipartner

Vijfhart gelooft dat de opleider zoals we die nu kennen in de toekomst niet meer bestaat. Door de toenemende snelheid van de digitale ontwikkeling, verandert niet alleen de organisatie, maar ook de rol van de opleider. Wij nemen dan ook graag de rol van groeipartner op ons. Met de Vijfhart Groeimonitor® meten wij het niveau van de aanwezige competenties van medewerkers binnen jouw organisatie. Ook meten we de gewenste competenties per rol of functie.

Analyse

Op basis van de uitkomsten van de Vijfhart Groeimonitor® volgt een fit/gap analyse van de huidige situatie tegenover de gewenste situatie. De uitkomsten beantwoorden veel vragen op HR-gebied:

  • Hoe zet ik mijn opleidingsbudget het meest efficiënt in?
  • Welke persoonlijke groeipaden bied ik mijn werknemers aan?
  • Welke competenties hebben we in huis en welke moeten we inhuren / outsourcen?

Wij leggen het graag aan je uit in 3 minuten

e-Competence Framework

Sinds 2016 is er een nieuwe Europese standaard voor het in kaart brengen van e-competenties. De Vijfhart Groeimonitor® is gebaseerd op deze onafhankelijke standaard. Niet alleen krijg je in één keer inzicht in de staat van jouw organisatie, het wordt ook vele malen makkelijker om medewerkers met de gewenste competenties te zoeken, zowel binnen als buiten Nederland.

Aan de slag met de Vijfhart Groeimonitor®

Binnen zes tot negen weken kan onze groeiconsultant samen met jou een complete fit/gap analyse verzorgen voor jouw organisatie. Op basis van standaard (CEN) profielen of rollen die binnen de organisatie zelf beschreven zijn, plotten we de competenties van de rollen die in de toekomst nodig zijn tegen de competenties die nu aanwezig zijn.

Daarmee heb jij het ideale stuurmiddel in handen om ervoor te zorgen dat jouw opleidings-budget zo efficiënt mogelijk wordt ingezet, jouw medewerkers getraind worden op de competenties die het meest waardevol zijn en je de juiste mensen aanneemt of extern inhuurt.

Wil je net als Achmea beginnen met groeien?

“Een van de grootste uitdagingen was het vergelijken van verschillende rollen van de IT en het leren van programma’s voor het identificeren van de juiste ontwikkelingspaden. Om deze uitdaging aan te grijpen kwam EXIN met een innovatieve oplossing bestaande uit een competentiegerichte talent ontwikkelingsaanpak met beroepsinzicht. Het is zeker een oplossing voor de lange termijn en zal ons helpen snel te reageren op veranderingen in de markt.”

KENNIS MAKEN

Ben je als ondernemer of HR-adviseur benieuwd hoe je in jouw organisatie, functies die komen te vervallen én een tekort aan IT’ers tegen elkaar kan wegstrepen? Vul hieronder je gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

[contact-form-7 404 "Not Found"]
Onderwerpen
Actieve filters: Wis alle filters
Loading...
PRIVACY VOORWAARDEN

Jouw persoonsgegevens worden opgenomen in onze beschermde database en worden niet aan derden verstrekt. Je stemt hiermee in dat wij jou van onze aanbiedingen op de hoogte houden. In al onze correspondentie zit een afmeldmogelijkheid